Annonce
Sport

Lettet Froome får comeback i ørkenløb

Gonzalo Fuentes/Reuters
Efter otte måneders pause og genoptræning vender Chris Froome søndag tilbage i det professionelle felt.

Når etapeløbet UAE Tour søndag begynder i De Forenede Arabiske Emirater, er Chris Froome for første gang i otte måneder ved startstregen i et cykelløb.

Annonce

Den firfoldige Tour de France-vinder er klar til comeback efter at være kommet sig over de skader, han pådrog sig ved et slemt styrt i juni sidste år.

- Det er det eneste, jeg har tænkt på i de seneste måneder. Det bliver en stor lettelse blot at være tilbage i feltet.

- Det føles, som om jeg har fået en ekstra chance for at komme tilbage som professionel efter sådan et styrt. Det kunne jeg absolut ikke tage for givet, siger Chris Froome i en pressemeddelelse fra Ineos-holdet.

Den nu 35-årige brite var dybt inde i sine Tour de France-forberedelser, da han styrtede, mens han var ude at besigtige enkeltstartsruten i Critérium du Dauphiné.

Froome brækkede adskillige knogler og måtte tilbringe lang tid på hospitalet. Først nu, otte måneder senere, er han altså tilbage i det professionelle cykelfelt.

- Det er gået utrolig godt indtil videre i år, men jeg skal stadig styre mine egne forventninger. Jeg er fortsat et langt stykke fra, hvor jeg var i Dauphiné før styrtet. Det tager tid at komme tilbage i form.

- Det er en god måde at starte sæsonen på for mig. Det er et løb, jeg gik glip af sidste år, og som jeg virkelig håbede at køre. Det skulle være et godt sted at afprøve mine ben og komme tilbage i feltet igen, siger Chris Froome.

UAE Tour strækker sig over syv etaper frem til afslutningen næste lørdag, og Froome får selskab af en stribe danske ryttere i løbet.

Det er - ifølge den foreløbige startliste - Michael Carbel (NTT), Niklas Eg (Trek), Asbjørn Kragh Andersen (Sunweb), Michael Mørkøv (Quick-Step), Jonas Gregaard (Astana) og Jesper Hansen (Cofidis).

/ritzau/

Nyheden på Ineos'' hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce