Annonce
Kultur

Lettelse trods aflysning: Heartland har allerede booket de første navne til 2022

Eddie Vedder fra Pearl Jam var hovednavn på Heartland Festival i 2017, hvor han stod for en af de bedste koncerter i festivalens historie. Arkivfoto: Helle Arensbak/Scanpix
Efter flere måneders usikkerhed faldt der en sten fra Heartland-direktør Ulrik Ørum-Pedersens hjerte, da der endelig kom afklaring på, at sommerens store festivaler er tvunget til at aflyse. Han ærgrer sig mest over at miste muligheden for at optimere og forfine festivalen på Egeskov Slot.

Festivaler: Samtlige større danske festivaler har smidt håndklædet i ringen efter regeringens seneste udmelding om forlængelse af forsamlingsforbuddet og udsigten til maksimalt 2000 publikummere til udendørsarrangementer frem til august og et loft på 5000 publikummere til udgangen af august.

Heartland Festival, der skulle være holdt i den sidste weekend i maj, har i nogen tid vidst, hvilken retning det gik. Derfor kom regeringens udmelding ikke som et chok for Heartland-direktør Ulrik Ørum-Pedersen, der har brugt hele morgenen på at informere leverandører, samarbejdspartnere og medarbejdere.

- Da jeg så regeringens udmelding tidligt i morges, blev jeg faktisk lettet. Vi har trådt vande i flere måneder og haft svært ved at se, at det var realistisk at samle 25.000 mennesker på Egeskov i slutningen af maj. Man har skullet være meget optimistisk for at tro på det scenarie, siger Ulrik Ørum-Pedersen.

Annonce


Det har været opslidende at få besked på, at vi skulle blive ved med at planlægge som normalt, sælge billetter og få styr på de ansatte, selv om vi har vidst, at arbejdet ville være spildt. Derfor er udmeldingen en afklaring, fordi vi nu kan lægge al vores energi i 2022

Ulrik Ørum-Pedersen, direktør for Heartland


Han kalder det ekstremt frustrerende at have fået blandede signaler fra politikere og embedsfolk de seneste måneder.

- Det har været opslidende at få besked på, at vi skulle blive ved med at planlægge som normalt, sælge billetter og få styr på de ansatte, selv om vi har vidst, at arbejdet ville være spildt. Derfor er udmeldingen en afklaring, fordi vi nu kan lægge al vores energi i 2022-festivalen, siger Ulrik Ørum-Pedersen.

Han er også skuffet over, at dagens politiske udmelding ikke giver et svar på, hvad der sker efter august, og på hvornår store folkemængder igen kan samles til koncerter.

- Jeg står for eksempel med en koncert med The Minds of 99 i Parken til september. Den er rykket fra september 2020. Men jeg aner ikke, hvordan vi skal forholde os. Det er stærkt bekymrende, at ingen aner, hvad planen og processen er efter 31. august.

Har sovet i timen

Et oplagt spørgsmål er, om det er realistisk med festivaler i 2022, når man ikke som blandt andet i Tyskland og England eksperimenterer med at samle større publikummer til festivaler for at se, hvordan man kan minimere smitterisikoen og optimere logistikken.

Heartland Festival på Egeskov Slot har ligesom landets øvrige festivaler meldt ud, at 2021-udgaven er aflyst. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Jeg synes, at politikerne herhjemme har sovet i timen. Vi har som branche taget et væld af initiativer og har i et bredt samarbejde udformet masser af forslag til, hvordan man kunne afvikle festivaler sikkert. Vi har stået og banket på politikernes dør, fordi vi har haft brug for en rettesnor til den samlede festivalbranche. Den har vi aldrig fået, og vi har oplevet meget lidt velvilje til at gennemføre test-arrangementer, vi kunne drage erfaringer af, siger Ulrik Ørum-Pedersen.

Han fortæller, at festivalerne i løbet af sensommeren og efteråret vil fokusere på at afprøve forskellige koncertformater, så man ikke risikerer at stå i 2022 uden en nogenlunde skudsikker plan.

- Samtlige danske festivaler står sammen i den proces, og jeg har siddet så sent som i morges og talt med de øvrige festivalchefer om at køre i et fælles spor. Vi står tættere sammen end nogensinde og sådan er det ofte, når man står med de samme udfordringer på tværs af en sektor eller en branche. Så rykker man sammen i bussen, siger Ulrik Ørum-Pedersen.

Annonce

En blank side i historiebøgerne

Han kender endnu ikke de økonomiske konsekvenser af aflysningen af årets festival, men frygter ikke for festivalens overlevelse.

- Heartland er en del af en stor organisation, Live Nation, der er relativt veletableret og har et vist økonomisk råderum. Så vi skal nok klare endnu et år uden festival. Hjælpepakkerne i år bliver ikke helt så gunstige som i fjor, hvilket egentlig var forventet. Derfor har vi virkelig passet på pengene i år, da vi vidste, at vi befandt os i ukendt farvand. Derfor lander vi formodentlig lidt blødere end i fjor, siger Ulrik Ørum-Pedersen.

Den største betydning af dette års aflysning er i hans optik, at der kommer endnu en blank side i festivalens historiebog.

- Vi misser et helt års erfaring og mulighed for at optimere festivalen. Som organisation og virksomhed lærer man enormt meget af hvert arrangement, og derfor kommer vi til at mangle nogle vitale skridt i vores udvikling, siger Ulrik Ørum-Pedersen.

Heartland har allerede meldt ud, at festivalen afholdes 2. til 4. juni 2022, og at der allerede er booket flere internationale navne.

- Mange af de store bands står i kø for at komme ud at spille. Vi har faktisk allerede booket navne til 2023, hvilket er helt usædvanligt.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Mads har fulgt i hælene på et mytisk dyr i den fynske natur: - De er kort sagt overalt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Vil bremse bøller i biler: To centrale pladser i Odense sikres for millioner

Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Odense

Uvished om Rema 1000's spøgelsesgrund: - Vi er i færd med at overveje, hvad der skal ske

Kerteminde

Øv - På vej hjem fra bilforhandleren blev Nadias nye bil ridset af flyvende dæk fra en trailer: Nu efterlyser hun bilisten

Kultur

Sprogfestival begyndte med et brag: Talefeer med glimmervinger og vinkelsliber som instrument

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Skandalen i Vor Frue Kirke

Sydfyn

Var få øjeblikke fra uhyggeligt sammenstød: Kort efter forulykkede vanvidsbilist selv

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Var bange for at blive for vred: Bjarne Herhold trak sig fra menighedsrådet

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Sport

Squash, bowling eller kunstskøjteløb?: Ingen sportsgren er for snæver på Odenses nye sportsefterskole

Annonce