Annonce
Indland

Lettede forsvarere: Juridisk rigtigt at frikende for terror

Fire mænd er frikendt for medvirken til terror. Forsvarere er lettede, mens anklager er overrasket.

Det er en sejr for retssikkerheden, at fire unge mænd tirsdag er blevet frikendt for at have medvirket til terror, da de havde kontakt med Omar el-Hussein, før han skød ved synagogen i Københavns og dræbte vagten Dan Uzan.

Det mener sagens fire forsvarere.

- Det er en kæmpe lettelse og sejr for retssystemet, må man sige, siger Mette Grith Stage.

Hendes 21-årige klient blev dømt for mindre punkter i det samlede anklageskrift, men det accepterer hun og hendes klient.

Også Michael Juul Eriksen, der har været forsvarer i sagen, lægger vægt på den juridiske sejr.

- Min reaktion er, at det er en stor sejr for min klient, en stor sejr for forsvarerne og retssikkerheden i Danmark.

- Det må ikke være følelser, der afgør, hvem der skal dømmes. Derfor er det en retfærdig dom, men også en modig dom, fordi retten jo giver anklagemyndigheden og justitsministeren et kæmpe nederlag, siger han foran Københavns Byret.

Jesper Storm Thygesen er i sagen forsvarer for en 32-årig tiltalt. Han var ligesom de andre advokater lettet efter kendelsen.

- Lettelse er det helt overskyggende, der fylder lige nu. Jeg er total lettet og har aldrig været så nervøs før en domsafsigelse.

Han forventer, at der vil blive anlagt sag om erstatning.

- Min klient er lettet. Han er meget glad, kan jeg se på ham. Men der kommer nok en efterreaktion, hvor han nok bliver indebrændt over, at han skulle sidde varetægtsfængslet i halvandet år på grund af det her.

- Vi kommer helt sikkert til at søge erstatning, siger Jesper Storm Thygesen.

Mens forsvarerne ikke overraskende er lettede, kommer afgørelsen bag på anklager Bo Bjerregaard.

- Jeg er overrasket. Vi syntes, at der var grundlag for at rejse tiltalen, og vi synes, at grundlaget var blevet stærkere i løbet af sagen. Nu er der faldet dom, så nu skal vi kigge nærmere på den og se, om vi går videre med den, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce