Annonce
Assens

Letkøb lukker: Grønnemose og hovedvejen mister sin butik

Trafikanter på Gamle Hovedvej kan ikke længere handle, når de kører gennem Grønnemose. Arkivfoto: Mils Mogensen Svalebøg
Letkøb på Gamle Hovedvej 52 i Grønnemose lukker 1. maj, oplyser butikkens ejer Erik Hansen.

Grønnemose: Borgerne i Grønnemose kan efter 1. maj ikke længere klare deres indkøb helt lokalt. Erik Hansen, som ejer Letkøb på Gamle Hovedvej 52, oplyser, at butikken lukker. Det skyldes, ifølge Erik Hansen, at han ikke har kunnet finde nogen, der ville overtage driften af butikken. Han overtog den selv for tre år siden, da den daværende butikchef stoppede, fordi han ville sikre, at området fortsat havde en dagligvarebutik.

- Jeg har forsøgt at afhænde den til anden side. Det var ikke meningen, at jeg skulle være købmand, men det er ikke nemt at finde en køber til en lille købmandsbutik, siger Erik Hansen, som købte bygningen i 2004.

Han driver et tømrer- og byggefirma i Grønnemose og ejer en række ejendomme, og selvom det har været spændende at involvere sig i driften af butikken, har det været for tidskrævende.

Det er ikke besluttet, hvad der skal ske med bygningen, når Letkøb lukker 1. maj, men Erik Hansen hører gerne fra interesserede i den forbindelse.

Annonce

Et savn for omårådet

Finn Jørgensen, som er formand for Rørup Sogneforening, ærgrer sig over, at området mister sin købmandsforretning. Det bliver et savn og kan betyde, at huspriserne falder og at det bliver sværere at sælge sin bolig, mener han. Lukningen af Letkøb kommer dog ikke som en overraskelse, siger han.

- Vi har godt været klar over, at det var et spørgsmål om tid. Der er megen konkurrence fra butikkerne i Gelsted og Aarup, og butikken havde også svært ved at klare sig, da den var en brugs. Så jeg kan da godt forstå, at den nuværende ejer ikke vil drive den videre, eftersom han slet ikke have tænkt sig, at han skulle være købmand, siger Finn Jørgensen.

Han er spændt på, hvad der kommer til at ske med bygningen.

- Jeg kunne håbe, at der ville komme en kiosklignende forretning. Jeg tror godt, folk vil bruge sådan en. Den har jo også en relativt god placering ud til hovedvejen, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce