Annonce
Læserbrev

Letbanens etape 2 er en stråmand

Annonce

Læserbrev: I avisen sidste mandag er VU’eren Casper Enevoldsen ude med en opfordring til borgmesteren om at droppe letbanens etape 2.

Jeg er sådan set er meget enig i de argumenter som anføres – og i konklusionen i forhold til det store underskud, der lader til at være ved letbanens etape 2 – alligevel undres jeg over debatindlægget.

Og jeg tænker, at der er to muligheder; enten har debatindlægget været længe undervejs eller, det er et udtryk for en bevidst strategi hos Venstre om at kæmpe imod stråmænd.

På byrådsmødet den 30. oktober i år vedtog byrådet jo en plan for beslutningsprocessen om letbanen. Den stemte alle partier - altså inklusiv Venstre – for: ”Med vedtagelsen af budget 2020 har Odense Byråd besluttet, at der først tages endelig stilling til etableringen af letbanens etape 2, når der ligger et fuldt oplyst beslutningsgrundlag. Det betyder, at beslutningen tidligst kan træffes medio 2022, når miljøkonsekvensvurderingerne er kendte, og forhandlingerne om den statslige medfinansiering er færdiggjort.”

Det kan nærmest ikke stå mere klart. Byrådet træffer tidligst en beslutning om letbanens etape 2 i midten af 2022. Årsagen er, at før det tidspunkt kender ingen planerne for linieføring, den eventuelle statslige medfinansiering, et estimeret passagertal og økonomien bag.

I og med at beslutningen om letbanens etape 2 tidligst skal ske i midten af 2022 – hvilket Venstre selv stemte for - så vil det ærlig talt være noget trættende, hvis Venstre alligevel de næste tre år vil bombardere byens borgere med et budskab om, at ”letbanens etape 2 skal droppes”.

Letbanens etape 2 er så usikker, at det er en ren stråmand som Venstre prøver at bygge op. Det er også lettere at nedkæmpe sådan en modstander. Men det er ikke særlig seriøst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce