Annonce
Odense

Letbanens anden etape kan stå klar i 2023

På en del af strækningen, bl.a. foran Odense Banegård Center, skal letbanens linje et og to dele spor, såfremt planerne om en anden etape realiseres. Illustration: Odense Letbane

Anden etape af Odense Letbane skal nu undersøges nærmere. Prisen bliver mellem ca 1,7 og 1,9 mia. kroner, viser foreløbige beregninger

Til april starter byggeriet af Odense Letbanes første etape fra Tarup til Hjallese.

Men allerede inden den første gravemaskine er gået i gang, tænkes der på rådhuset i Odense store planer om en udvidelse af letbaneprojektet.

Onsdag nikkede Økonomiudvalget i enighed ja til, at borgmesterforvaltningen kan undersøge en mulig etape to af letbanen nærmere, og i forhold til, hvad der tidligere har været fremme, er der flere nye ting på tegnebrættet.

For første gang anslår forvaltningen nu en foreløbig pris på mellem ca. 1, 7 og 1,9 milliarder kroner for anden etape, og udvidelsen indebærer enten 7,3 eller 7,8 kilometer ekstra spor.

Pris og længde afhænger af, hvilken løsning politikere eventuelt senere vælger at gå videre med. En af modellerne, der er på tegnebrættet, er en løsning, hvor letbanen føres helt ind til gågadenettet via Vesterbro med stop ved Søndergade, hvor gågaden starter. Herfra føres ruten mod syd ad Søndergade og videre ud ad Sdr. Boulevard.

Denne løsning indebærer, at bilerne må væk fra Vesterbro, da der ikke plads til både biler og letbane. Vejen indgår i dag som en del af den indre ringvej, og konsekvenserne for biltrafikken er noget af det, Økonomiudvalget har bedt om få nærmere belyst.

Et andet nyt element i forhold til de tanker, der tidligere har været fremme, er at føre letbanen længere ud end Vollsmose i nordøst, så endestationen i stedet bliver ved Seden Syd.

Finansiering ikke på plads

For nu er der kun givet tilsagn til at etape to undersøges nærmere, der er ikke tale om en endelig beslutning. Den skal først skal træffes senere.

Det store spørgsmål er dog, hvordan en eventuel anden etape kan finansieres. Ifølge avisens oplysninger er der bred politisk opbakning i Økonomiudvalget til at arbejde for en statslig medfinansiering efter samme model, som det er sket med første etape, hvor staten bidrager med 1,1 milliard ud af den samlede anlægssum på tre milliarder kroner.

Næste skridt bliver, at der skal udarbejdes en såkaldt udredningsrapport, der nærmere belyser omstændighederne ved at udvide letbanen.

Går alt efter tidsplanen - og lykkes det at skaffe finansiering - kan letbanens anden etape tidligst åbne i år 2023, altså tre år efter første etape står klar til brug, oplyser Jannek Nyrop, der chef for bystrategisk stab i Odense Kommune.

Læs mere om planerne om en anden etape af Odenses letbane i Fyens Stiftstidende torsdag og på www.mitfyn.dk.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce