Annonce
Odense

Letbanen taber slaget om Middelfartvej

Odense Letbane får ikke lov at ensrette Middelfartvej. Det har By- og Kulturudvalget i enighed besluttet tirsdag formiddag, erfarer Fyens.dk.

By- og Kulturudvalgets beslutning om at sige nej til ensretning af Middelfartvej koster Odense Letbane seks millioner kroner, lyder det fra letbanechef Mogens Hagelskær. Han kalder beslutningen "kortsigtet".

By- og Kulturudvalget forkastede tirsdag i enighed Odense Letbanes anmodning om at få ensrettet Middelfartvej, mens letbanen bygges.

Dermed trækker By- og Kulturforvaltningen sig sejrrigt ud af duellen med Odense Letbane, hvor letbanekontoret har ønsket at få vejen ensrettet, fordi det vil gøre anlægsarbejdet billigere at få udført, mens forvaltningen har afvist tanken med henvisning til, at det vil ramme trafikafviklingen i Odense for hårdt.

Adm. direktør i Odense Letbane, Mogens Hagelskær, oplyser, at beslutningen betyder, at de fortov, der bygges på strækningen, skal forstærkes, så de kan holde til kørsel med tunge sættevogne.

- Det er jeg med den her beslutning blevet pålagt. Normalt ville man ikke bygge et fortov sådan, da der normalt ikke skal køre tunge køretøjer på det, og den ekstra forstærkning vil betyde en merudgift for letbaneprojektet på cirka seks millioner kroner, siger han.

Annonce

Penge burde være brugt på kvalitet

Hagelskær siger, han respekterer beslutningen. Men han mener, den er kortsigtet.

- Det er udvalgets kompetence at træffe beslutninger, og det respekterer jeg. Det er min opgave at udføre det, der bliver besluttet og sikre, at Odense får den bedst mulige letbane for pengene, der er til rådighed, siger han.

- Men det er seks millioner kroner, der nu bruges på midlertidige aktiviteter for afbøde nogle midlertidige gener. Beløbet burde i stedet have været brugt på at sikre langsigtet kvalitet.

Garanti for arbejdsspor

En del af uenigheden mellem By- og Kulturforvaltningen og Odense Letbane har handlet om, hvorvidt der kan blive plads til et arbejdsspor til af- og pålæsning af materialer samtidig med, at der opretholdes dobbeltrettet trafik på Middelfartvej.

By- og Kulturforvaltningen har regnet på sagen og mener, det er muligt, men letbanen har kaldt beregningen "teoretisk" og har lavet egne beregninger, der viser, at der ikke er plads nok til begge dele.

Odense Letbane har af forvaltningen nu fået garanti for, at der bliver plads til et arbejdsspor, og det glæder Mogens Hagelskær sig over.

- Jeg glæder mig til at se det fulde billede af, at det kan lade sig gøre, som By- og Kulturforvaltningens beregning har vist, siger han.

Efter planen starter anlægsarbejdet på Middelfartvej i marts 2018, og det vil vare cirka et år, oplyser letbanekontoret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce