Annonce
Odense

Letbanen taber slaget om Middelfartvej

Odense Letbane får ikke lov at ensrette Middelfartvej. Det har By- og Kulturudvalget i enighed besluttet tirsdag formiddag, erfarer Fyens.dk.

By- og Kulturudvalgets beslutning om at sige nej til ensretning af Middelfartvej koster Odense Letbane seks millioner kroner, lyder det fra letbanechef Mogens Hagelskær. Han kalder beslutningen "kortsigtet".

By- og Kulturudvalget forkastede tirsdag i enighed Odense Letbanes anmodning om at få ensrettet Middelfartvej, mens letbanen bygges.

Dermed trækker By- og Kulturforvaltningen sig sejrrigt ud af duellen med Odense Letbane, hvor letbanekontoret har ønsket at få vejen ensrettet, fordi det vil gøre anlægsarbejdet billigere at få udført, mens forvaltningen har afvist tanken med henvisning til, at det vil ramme trafikafviklingen i Odense for hårdt.

Adm. direktør i Odense Letbane, Mogens Hagelskær, oplyser, at beslutningen betyder, at de fortov, der bygges på strækningen, skal forstærkes, så de kan holde til kørsel med tunge sættevogne.

- Det er jeg med den her beslutning blevet pålagt. Normalt ville man ikke bygge et fortov sådan, da der normalt ikke skal køre tunge køretøjer på det, og den ekstra forstærkning vil betyde en merudgift for letbaneprojektet på cirka seks millioner kroner, siger han.

Penge burde være brugt på kvalitet

Hagelskær siger, han respekterer beslutningen. Men han mener, den er kortsigtet.

- Det er udvalgets kompetence at træffe beslutninger, og det respekterer jeg. Det er min opgave at udføre det, der bliver besluttet og sikre, at Odense får den bedst mulige letbane for pengene, der er til rådighed, siger han.

- Men det er seks millioner kroner, der nu bruges på midlertidige aktiviteter for afbøde nogle midlertidige gener. Beløbet burde i stedet have været brugt på at sikre langsigtet kvalitet.

Annonce

Garanti for arbejdsspor

En del af uenigheden mellem By- og Kulturforvaltningen og Odense Letbane har handlet om, hvorvidt der kan blive plads til et arbejdsspor til af- og pålæsning af materialer samtidig med, at der opretholdes dobbeltrettet trafik på Middelfartvej.

By- og Kulturforvaltningen har regnet på sagen og mener, det er muligt, men letbanen har kaldt beregningen "teoretisk" og har lavet egne beregninger, der viser, at der ikke er plads nok til begge dele.

Odense Letbane har af forvaltningen nu fået garanti for, at der bliver plads til et arbejdsspor, og det glæder Mogens Hagelskær sig over.

- Jeg glæder mig til at se det fulde billede af, at det kan lade sig gøre, som By- og Kulturforvaltningens beregning har vist, siger han.

Efter planen starter anlægsarbejdet på Middelfartvej i marts 2018, og det vil vare cirka et år, oplyser letbanekontoret.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce