Annonce
Odense

Letbanen synker: Pæle skal sikre strækning opført på blød bund

Sådan så det ud, da det for cirka en måned siden blev brudt beton op ved letbanestationen ud for Rosengårdcentret. Arkivfoto: Rune H. Blichfeldt
Entreprenøren skal for at løse problemer bygge en cirka 40 meter lang underjordisk forstærkning under skinnerne, oplyser Odense Letbane.

Odense: I de seneste uger har letbanens entreprenør brudt skinner og beton op ved Rosengårdcenter Station.

Som tidligere skrevet den 13. november, så handler det om, at blød bund har fået letbanen til at sætte sig 17 millimeter over en 60 meter lang strækning.

I en pressemeddelelse uddyber Odense Letbane nu, hvordan problemet skal løses.

Annonce

"Forbedringen af konstruktionen bliver lavet ved, at entreprenøren bygger en cirka 40 meter lang underjordisk forstærkning under skinnerne", oplyser letbanekontoret og tilføjer:

"For at udføre arbejdet, er det heldigvis kun nødvendigt at fjerne skinnerne og det øverste lag beton, hvorefter en kæmpe boremaskine borer 84 tynde stålrør lodret ned igennem underlaget, hvor skinnerne skal ligge. Stålrørene er op til 11 meter lange, afhængigt af hvor langt de skal ned for at nå et underlag, der ikke giver sig."

Nødvendigt med udvidet arbejdstid

Når de enkelte rør er på plads, bliver de fyldt med en særlig stærk betonblanding for at gøre dem endnu stærkere. Derefter monterer entreprenøren vandrette stålbjælker ovenpå rørene som understøtning af letbaneskinnerne, forklares det.

Når de vandrette stålbjælker er på plads, bliver selve letbanesporet genopbygget og finjusteret, så letbanen kan begynde at køre test på strækningen fra slutningen af januar 2021.

Og det haster med at få problemet løst, da letbanen af gode grunde er afskåret fra at køre testkørsler nord for strækningen, når skinnerne er fjernet. Derfor vil der blive arbejdet både i dagtimer samt nogle aftener og i weekenden, oplyser Odense Letbane.

"Den udvidede arbejdstid er nødvendig, for at letbanen kan blive færdig til test af tog, stationer, signaler, informationsskærme og letbanens øvrige teknik, inden åbningen af letbanen i efteråret 2021. De udvidede arbejdstider er godkendt af Odense Kommunes vej- og miljømyndighed", står der i pressemeddelelsen.

Odense Letbanes tekniske direktør Steen Lykke har tidligere oplyst, at det bliver entreprenøren Comsa, der betaler regningen for at få arbejdet på strækningen lavet om. Han oplyste 13. november, at problemerne ikke kommer til at forsinke åbningen af letbanen, som er planlagt til at skulle finde sted senest 1. september næste år.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Bedemænd undrer sig over kirke og provsti: Lukker kapel og køber kontor for millioner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Kerteminde For abonnenter

Eksklusivt badehotel forsinket igen: - Men hellere tage tiden, så det bliver creme de la creme

Bagsiden

Sådan løser letbanen billetproblem: Cykl dig til strøm og kør gratis

Nyborg For abonnenter

Chefer rykker sammen på Nyborgs rådhus: - Det er ikke nogen ønskesituation

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Odense

Politiet er klar forud for letbanens store åbningsdag: - Hvis vi kan få en dag uden nogen uheld er det en succes

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

Annonce