Annonce
Odense

Letbanen nødsaget til at slå bremsen i: Forsinket i op til otte måneder

Arbejdet med parkeringskælderen mellem Fisketorvet og Overgade er længere fremme, end dette billede indikerer, men bliver ikke færdig til tiden. Arkivfoto: Nils Svalebøg Mogensen

Letbanen i Odense bliver forsinket i op til otte måneder. Forsinkelsen skyldes, at leverandøren Züblin A/S ikke kan nå at lægge låg på parkeringskælderen i forbindelse med TBT-projektet, før det var meningen, at byggeriet af letbanen i området skulle begynde.

Det har næsten været skrevet i sol og i måne, at letbanen ville blive forsinket, efter at både letbanedirektør Mogens Hagelskær og TBT-chef Stig Langsager tidligere har advaret om en mulig forsinkelse.

Nu er en markant forsinkelse på op til otte måneder en realitet, så letbanen først vil kunne køre med passagerne i tredje kvartal 2021.

Det bekræfter stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen over for Fyens Stiftstidende.

- Helt grundlæggende er det selvfølgelig en meget ærgerlig og utilfredsstillende situation, at vores letbane bliver forsinket. Det er en forsinkelse på dækket på parkeringskælderen, som får den refleksvirkning, at letbanen ikke kan komme ind på arealet, hvor man skal bygge, siger Stefan Birkebjerg Andersen, der understreger, at forsinkelsen ikke har noget med letbane-organisationen at gøre.

- Letbanen er fuldstændigt uforskyldt i forhold til forsinkelsen. Det er kolossalt ærgerligt, når man ellers har kunnet overholde alle tidsfrister til punkt og prikke.

Letbaneprojektet har været afhængig af, at parkeringskælderen ved den sydlige del af TBT-projektet blev færdiggjort til tiden, så byggeriet af letbanen kunne begynde. Men leverandøren Züblin A/S har ikke formået at færdiggøre projektet til tiden.

Der er endnu ikke et fuldt overblik over, hvor stort et beløb forsinkelsen vil komme til at koste. Det forventes dog, at beløbet vil kunne dækkes af letbane-projektets reserve, så politikerne ikke skal finde nye penge til letbanen.

Det står samtidigt klart, at de andre delprojekter vil blive færdiggjort, men passagerne vil altså først kunne stige på letbanen engang i det tredje kvartal.

- Alt andet på letbanen kører efter planen, så byen kommer ikke til at kunne mærke det på andre måder, end at der lige midt i byen vil være omkring 200 meter, hvor man ikke kan køre, siger stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.

Allerede i starten af december advarede letbanedirektør Mogens Hagelskær om, at letbanen kunne blive forsinket, hvis man ikke tids nok kunne få adgang til området mellem Fisketorvet og Overgade.

- Vi kommer tættere og tættere på, at vi har brug for at komme til derude, og du kan jo selv gå ud og se, hvordan det skrider frem med p-kælderen i den sydlige del af området. Letbaneprojektet har en født afhængighed af TBT. Der skal være låg på p-kælderen, før vi kan komme til, lød det fra Mogens Hagelskær og det er altså præcis TBT-projektet, som nu forsinker færdiggørelsen af letbanen.

Annonce
OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-Midtfyns billigste hus er over 100 år gammelt: - Alt ved huset skal laves

Sport

Middelfart i nød: Jagter desperat målmand

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Podcast

Lyt til "Danmark fortæller": Uffes sidste rejse: En ven i nøden 3:3

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kæresteparret Elin og Jann har købt Faaborg-Midtfyns billigste hus: - Tanken er, at vi skal blive gamle i huset

Fyn

Se videoen: Hej, her kommer jeg - Hubot kører med blodprøver på OUH

Annonce