Annonce
Odense

Letbanen nødsaget til at slå bremsen i: Forsinket i op til otte måneder

Arbejdet med parkeringskælderen mellem Fisketorvet og Overgade er længere fremme, end dette billede indikerer, men bliver ikke færdig til tiden. Arkivfoto: Nils Svalebøg Mogensen

Letbanen i Odense bliver forsinket i op til otte måneder. Forsinkelsen skyldes, at leverandøren Züblin A/S ikke kan nå at lægge låg på parkeringskælderen i forbindelse med TBT-projektet, før det var meningen, at byggeriet af letbanen i området skulle begynde.

Det har næsten været skrevet i sol og i måne, at letbanen ville blive forsinket, efter at både letbanedirektør Mogens Hagelskær og TBT-chef Stig Langsager tidligere har advaret om en mulig forsinkelse.

Nu er en markant forsinkelse på op til otte måneder en realitet, så letbanen først vil kunne køre med passagerne i tredje kvartal 2021.

Det bekræfter stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen over for Fyens Stiftstidende.

- Helt grundlæggende er det selvfølgelig en meget ærgerlig og utilfredsstillende situation, at vores letbane bliver forsinket. Det er en forsinkelse på dækket på parkeringskælderen, som får den refleksvirkning, at letbanen ikke kan komme ind på arealet, hvor man skal bygge, siger Stefan Birkebjerg Andersen, der understreger, at forsinkelsen ikke har noget med letbane-organisationen at gøre.

- Letbanen er fuldstændigt uforskyldt i forhold til forsinkelsen. Det er kolossalt ærgerligt, når man ellers har kunnet overholde alle tidsfrister til punkt og prikke.

Annonce

Letbaneprojektet har været afhængig af, at parkeringskælderen ved den sydlige del af TBT-projektet blev færdiggjort til tiden, så byggeriet af letbanen kunne begynde. Men leverandøren Züblin A/S har ikke formået at færdiggøre projektet til tiden.

Der er endnu ikke et fuldt overblik over, hvor stort et beløb forsinkelsen vil komme til at koste. Det forventes dog, at beløbet vil kunne dækkes af letbane-projektets reserve, så politikerne ikke skal finde nye penge til letbanen.

Det står samtidigt klart, at de andre delprojekter vil blive færdiggjort, men passagerne vil altså først kunne stige på letbanen engang i det tredje kvartal.

- Alt andet på letbanen kører efter planen, så byen kommer ikke til at kunne mærke det på andre måder, end at der lige midt i byen vil være omkring 200 meter, hvor man ikke kan køre, siger stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.

Allerede i starten af december advarede letbanedirektør Mogens Hagelskær om, at letbanen kunne blive forsinket, hvis man ikke tids nok kunne få adgang til området mellem Fisketorvet og Overgade.

- Vi kommer tættere og tættere på, at vi har brug for at komme til derude, og du kan jo selv gå ud og se, hvordan det skrider frem med p-kælderen i den sydlige del af området. Letbaneprojektet har en født afhængighed af TBT. Der skal være låg på p-kælderen, før vi kan komme til, lød det fra Mogens Hagelskær og det er altså præcis TBT-projektet, som nu forsinker færdiggørelsen af letbanen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce