Annonce
Odense

Letbanen kører lige om lidt: Nu skal du og resten af odenseanerne på banen

Der blev pudset vinduer og blæst skidt væk, da den spanske hovedentreprenør Comsa tirsdag den 26. april overdrog anlægget til Odense Letbane. Arkivfoto: Rune Blichfeldt

Kan vi vænne os til den i trafikken, når vi selv går, cykler eller kører i bil? Kommer der mon styr på larmen fra skinnerne? Hvad kommer det egentlig til at koste at køre med den, og kommer den virkelig til at køre uden problemer fra den 28. maj?

Selv om det er lige oppe over, at letbanen begynder at køre med passagerer, så er der stadig masser af spørgsmål, der trænger sig på. Her på redaktionen kommer de allerede ind i en lind strøm fra læserne, og vi vil gerne have endnu flere.

For når letbanen efter planen kører ud på sin jomfrutur med passagerer lørdag den 28. maj, skal det gerne være på så oplyst et grundlag i byen som overhovedet muligt.

Annonce

Vi har dækket det enorme byomdannelsesprojekt i mere end 10 år, og nu sætter vi fart på op mod åbningen. Men selvom vi på redaktionen allerede har planlagt en række historier, vil vi gerne have dine input. Derfor håber jeg, at du vil være med til et åbent redaktionsmøde onsdag i den kommende uge, hvor du kan få stor indflydelse på vores dækning af letbanens slutspurt.

For det er nu, at du og resten af odenseanerne skal komme på banen og stille alle de spørgsmål, som vi gerne vil have svar på inden åbningsdagen.

Det eneste spørgsmål, det ikke giver mening at stille, er, om man skal droppe hele projektet og pille skinnerne op. Man hører tit argumentet i forskellige sammenhænge, men uanset om man elsker eller hader byens nye store offentlige transportsystem, så vi kan lige godt tage letbanen til os.

Det eneste spørgsmål, det ikke giver mening at stille, er, om man skal droppe hele projektet og pille skinnerne op.

Det var et fuldkomment enigt byråd, der i 2014 sagde ja til at bygge letbanen etape 1 fra Tarup, Bolbro, Centrum, Nyborgvej, SDU og Hjallese. Og selv om der siden er partier, der har udtrykt deres store skepsis mod projektet - og ikke mindst en mulig etape 2, fra Nyborgvej over Vollsmose til Seden Syd, så ligger den første etape fast.

Projektet har været omgivet af protester i læserbreve og kommentarspor, og det kan nok ikke være anderledes, når der er tale om så stort et projekt, der i den grad har været med til at forandre byen.

Men vi kan lige så godt vænne os til den - og tage den til os. For gør byen det, så er der også større chance for, at den bliver en succes. Om den bliver det eller ej, får vi først svar på senere. Nu gælder det i første omgang dine spørgsmål.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Faaborg-Midtfyn

Noget var galt i lille Matheos barnevogn: - Det er simpelthen så bizart, og det gør mig utryg

Assens For abonnenter

Entreprenør beskyldt for at sælge 'giftig' kokain til rockere: Blev passet op i sin gravemaskine og snittet i ansigtet

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Kultur For abonnenter

Kunstner bruger sin nøgne krop til at fortælle kontroversiel historie: - Det skete ofte, at danske mænd gjorde en grønlandsk kvinde gravid

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Annonce