Annonce
Debat

Letbanen: Investorerne tror på letbanen

Modstanderne af letbanen vedbliver med at komme med dystre profetier om letbanens følger og optimistiske tanker om muligheden for at stoppe projektet.

Frank Eistrup medgiver dog, at modstanderne næppe får de 15 mandater, der skal til for at standse projektet. Men han tror, at de med tre-fire pladser i byrådet kan ændre holdningerne hos de etablerede partier. Det er helt usandsynligt.

Før byrådsvalget 2013 brød Venstre forliget om lukningen af Thomas B. Thriges Gade og høstede utvivlsomt en pæn del af deres otte mandater på det spørgsmål. Det hjalp intet. Lukningen stod fast, hvilket flertallet jo også havde mandat til.

Hvor letbanemodstanderne er meget optimistiske på egne vegne, er de lige så pessimistiske for byen: Økonomisk ruin og trafikalt kaos venter.

Jeg har ikke disse profetiske evner, men kan se, at investorerne gerne vil sætte store summer i byen, fordi de tror på vækst med letbanen og stoler på, at politikerne holder deres aftaler.

Med den vækst kommer der både flere kunder til letbanen og flere skattekroner i kassen. Måske bliver det ikke Odenses ragnarok, som vi ellers må forstå på modstanderne?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce