Annonce
Odense

Letbanen bliver helt røgfri: De ansatte må heller ikke ryge

Når letbanen kommer til at rulle fra slutningen af 2020, som her illustreret med en computergrafik, bliver den helt røgfri i både vogne og på stationer. De ansatte hos letbanen må allerede nu kvitte cigaretterne på jobbet. Illustration: Odense Letbane

Der bliver rygning forbudt i både vogne og på stationerne. De ansatte ved letbanen må ikke længere ryge på jobbet.

Der er mange år siden man kunne købe billet til en rygerkupé i togene. Og har man trang til en smøg i ny og næ, så kan man godt glemme alt om at ryge og rejse med letbanen. Her skal cigaretten skoddes allerede inden du stiger ind - og helst længe før du overhovedet når til en af de 26 letbanestationer. Det har Odense Letbane P/S netop indgået en aftale med Odense Kommune om.

Det sker samtidig med, at der indgås partnerskab med Røgfrit Odense. Med partnerskabet arbejder Odense Letbane sammen med Røgfrit Odense om at skabe røgfri fællesskaber - her i den kollektive trafik.

- Det er en helt naturlig ting for os, at letbanen skal være røgfri, da vi ønsker at medvirke til den generelle indsats for rygestop og mod rygestart. Det vil gælde for både vores personale og for vores fremtidige kunder, at letbanen skal være totalt røgfri. Det vil sige, at det, foruden i vogne og på perroner, vil blive forbudt at ryge på alle vores inden- og udendørs arealer og i alle vores bygninger. For personalet vil det fremover gælde, at de slet ikke må ryge i arbejdstiden. Så medarbejderen på det kommende vedligeholdelsesværksted kan heller ikke lige tage en rygepause, forklarer Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør hos Odense Letbane P/S.

Den 1. juli 2014 blev hele området omkring Odense Banegård Center gjort røgfri. Det inkluderede perronerne, men her ryges der indimellem af folk, der venter på toget.

E-cigaretter er også forbudt

Som konsekvens af rygepolitikken er der således også bestilt skraldespande til perronerne uden askebægre, for cigaretten må slet ikke ryge på perronerne. Heller ikke dampen fra E-cigaretter vil blive accepteret.

Formanden for Odense Kommunes Sundhedsudvalg, Brian Skov Nielsen (EL) er meget tilfreds med aftalen med Odense Letbane:

- Jeg er super glad for, at Odense Letbane som partner i Røgfrit Odense nu er med til at realisere vores vision om en røgfri by. Ikke nok med at letbanen kommer til at befri vores Odense for en masse partikelforurening og støj fra dieselmotorer, så bliver perroner og vogne også røgfri. Det er total win-win. Vi skal gøre det nemt at leve sundt i Odense. Sammen. Det er derigennem vi kan skabe de store forandringer, siger Brian Skov Nielsen.

Odense Letbane tager allerede nu konsekvensen af rygepolitikken, så den også omfatter de ansatte på det eksisterende letbanekontor. Her vil der et halvt år endnu kunne ryges i selvbetalte pauser uden for letbanens matrikel - fra årsskiftet bliver det totalt forbudt at ryge i arbejdstiden. Rygepolitikken omfatter også alle rådgivere og besøgende hos letbanen.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce