Annonce
Odense

Letbanen bliver helt røgfri: De ansatte må heller ikke ryge

Når letbanen kommer til at rulle fra slutningen af 2020, som her illustreret med en computergrafik, bliver den helt røgfri i både vogne og på stationer. De ansatte hos letbanen må allerede nu kvitte cigaretterne på jobbet. Illustration: Odense Letbane

Der bliver rygning forbudt i både vogne og på stationerne. De ansatte ved letbanen må ikke længere ryge på jobbet.

Der er mange år siden man kunne købe billet til en rygerkupé i togene. Og har man trang til en smøg i ny og næ, så kan man godt glemme alt om at ryge og rejse med letbanen. Her skal cigaretten skoddes allerede inden du stiger ind - og helst længe før du overhovedet når til en af de 26 letbanestationer. Det har Odense Letbane P/S netop indgået en aftale med Odense Kommune om.

Det sker samtidig med, at der indgås partnerskab med Røgfrit Odense. Med partnerskabet arbejder Odense Letbane sammen med Røgfrit Odense om at skabe røgfri fællesskaber - her i den kollektive trafik.

- Det er en helt naturlig ting for os, at letbanen skal være røgfri, da vi ønsker at medvirke til den generelle indsats for rygestop og mod rygestart. Det vil gælde for både vores personale og for vores fremtidige kunder, at letbanen skal være totalt røgfri. Det vil sige, at det, foruden i vogne og på perroner, vil blive forbudt at ryge på alle vores inden- og udendørs arealer og i alle vores bygninger. For personalet vil det fremover gælde, at de slet ikke må ryge i arbejdstiden. Så medarbejderen på det kommende vedligeholdelsesværksted kan heller ikke lige tage en rygepause, forklarer Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør hos Odense Letbane P/S.

Den 1. juli 2014 blev hele området omkring Odense Banegård Center gjort røgfri. Det inkluderede perronerne, men her ryges der indimellem af folk, der venter på toget.

Annonce

E-cigaretter er også forbudt

Som konsekvens af rygepolitikken er der således også bestilt skraldespande til perronerne uden askebægre, for cigaretten må slet ikke ryge på perronerne. Heller ikke dampen fra E-cigaretter vil blive accepteret.

Formanden for Odense Kommunes Sundhedsudvalg, Brian Skov Nielsen (EL) er meget tilfreds med aftalen med Odense Letbane:

- Jeg er super glad for, at Odense Letbane som partner i Røgfrit Odense nu er med til at realisere vores vision om en røgfri by. Ikke nok med at letbanen kommer til at befri vores Odense for en masse partikelforurening og støj fra dieselmotorer, så bliver perroner og vogne også røgfri. Det er total win-win. Vi skal gøre det nemt at leve sundt i Odense. Sammen. Det er derigennem vi kan skabe de store forandringer, siger Brian Skov Nielsen.

Odense Letbane tager allerede nu konsekvensen af rygepolitikken, så den også omfatter de ansatte på det eksisterende letbanekontor. Her vil der et halvt år endnu kunne ryges i selvbetalte pauser uden for letbanens matrikel - fra årsskiftet bliver det totalt forbudt at ryge i arbejdstiden. Rygepolitikken omfatter også alle rådgivere og besøgende hos letbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Juleåbent hos Galleri KHS

Annonce