Annonce
Debat

Letbanen. Balance i byen

Når nu letbanen kommer, vil den forbinde dele af Odense på en ny måde, og nogle områder vil måske føle sig oversete, indtil en etape 2 etableres. Det skal vi være meget opmærksomme på.

Det er vigtigt, at der er balance i byen. Det er vigtigt, at Odense ikke blot består af byens centrum og så lige letbanens rute ud ad Nyborgvej og Ørbækvej til Nyt OUH. Odense er jo enormt meget mere end det.

Den udvikling, der er i gang i Odense, skal omfatte alle. Og alle skal føle, at Odense er deres by uanset, om de bor i udkanten af Bellinge eller midt i Snestrup.

Der er så stærke lokale samfund rundt omkring, som formår ikke blot at pleje lokale interesser, men også at bære ved til et stærkere Odense totalt set.

Derfor glædes jeg også ved, at Odense Kommune har lagt en million kroner i projekt "Borgerne bestemmer". Pengene uddeles i puljer á 200.000 kroner, og det er lokalområderne selv, der søger om pengene og fordeler dem efter afstemning.

Det er en helt eminent måde at styrke frivilligheden på, for der er så mange ildsjæle og engagerede borgere i Odense, og det er jo lige netop folkene i lokalsamfundet, der har fingrene på pulsen med hensyn til behov og ønsker.

Puljen fra "Borgerne bestemmer" er i de senere år gået til utroligt gode tiltag, lige fra fortovsbibliotek og lys på Skibhustorvet over historiske skilte i Dalum til Den Kreative Skurvogn i Bolbro. Ting, som lige gør Odense den tak bedre.

Nu er det så blevet mit eget lokalsamfunds tur. Agedrup har fået tildelt 200.000 kroner, fordi en super aktiv beboerforening har søgt pengene til forbedringer for de godt 3000 mennesker, der bor i Agedrup.

Ideer er indsamlet og sankthansaften, hvor der traditionen tro afholdes en lokal sankthansfest, vil valget blive truffet med hensyn til, hvad pengene skal bruges til.

Beboerforeningen har besluttet at inddrage børn og unge i processen for at give dem indsigt i den demokratiske proces, men også for at inddrage dem i at være med til at udvikle og passe på Agedrup.

Projekt "Borgerne bestemmer" er en herlig måde at styrke frivilligheden og samarbejdet i civilsamfundet på.

Udover dette projekt, sker der mange andre ting i Odense. Odense har virkelig mange engagerede borgere, og det er så vigtigt disse år, hvor en transformation finder sted, og hvor Odense skal finde fodfæste på en god måde.

Frivilligheden skal leve rundt omkring. Den kommer vi utrolig langt med, og derfor skal vi bakke så meget op omkring den, som vi kan. Vi skal sørge for, at der både er muligheder og midler der, hvor behovene er størst.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce