Annonce
Debat

Letbanen. Balance i byen

Når nu letbanen kommer, vil den forbinde dele af Odense på en ny måde, og nogle områder vil måske føle sig oversete, indtil en etape 2 etableres. Det skal vi være meget opmærksomme på.

Det er vigtigt, at der er balance i byen. Det er vigtigt, at Odense ikke blot består af byens centrum og så lige letbanens rute ud ad Nyborgvej og Ørbækvej til Nyt OUH. Odense er jo enormt meget mere end det.

Den udvikling, der er i gang i Odense, skal omfatte alle. Og alle skal føle, at Odense er deres by uanset, om de bor i udkanten af Bellinge eller midt i Snestrup.

Der er så stærke lokale samfund rundt omkring, som formår ikke blot at pleje lokale interesser, men også at bære ved til et stærkere Odense totalt set.

Derfor glædes jeg også ved, at Odense Kommune har lagt en million kroner i projekt "Borgerne bestemmer". Pengene uddeles i puljer á 200.000 kroner, og det er lokalområderne selv, der søger om pengene og fordeler dem efter afstemning.

Det er en helt eminent måde at styrke frivilligheden på, for der er så mange ildsjæle og engagerede borgere i Odense, og det er jo lige netop folkene i lokalsamfundet, der har fingrene på pulsen med hensyn til behov og ønsker.

Puljen fra "Borgerne bestemmer" er i de senere år gået til utroligt gode tiltag, lige fra fortovsbibliotek og lys på Skibhustorvet over historiske skilte i Dalum til Den Kreative Skurvogn i Bolbro. Ting, som lige gør Odense den tak bedre.

Nu er det så blevet mit eget lokalsamfunds tur. Agedrup har fået tildelt 200.000 kroner, fordi en super aktiv beboerforening har søgt pengene til forbedringer for de godt 3000 mennesker, der bor i Agedrup.

Ideer er indsamlet og sankthansaften, hvor der traditionen tro afholdes en lokal sankthansfest, vil valget blive truffet med hensyn til, hvad pengene skal bruges til.

Beboerforeningen har besluttet at inddrage børn og unge i processen for at give dem indsigt i den demokratiske proces, men også for at inddrage dem i at være med til at udvikle og passe på Agedrup.

Projekt "Borgerne bestemmer" er en herlig måde at styrke frivilligheden og samarbejdet i civilsamfundet på.

Udover dette projekt, sker der mange andre ting i Odense. Odense har virkelig mange engagerede borgere, og det er så vigtigt disse år, hvor en transformation finder sted, og hvor Odense skal finde fodfæste på en god måde.

Frivilligheden skal leve rundt omkring. Den kommer vi utrolig langt med, og derfor skal vi bakke så meget op omkring den, som vi kan. Vi skal sørge for, at der både er muligheder og midler der, hvor behovene er størst.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce