Annonce
Debat

Letbanen: Bagstræbernes fortrop

Min næsten navnefælle Tonny Vest har begået et læserbrev i FS 5. april, hvor han lover, at hvis Liberal Alliance får 15 mandater i byrådet, vil anlæg af Odenses letbane blive stoppet. Bortset fra, at sandsynligheden for at han vil blive holdt op på det løfte, ikke er eksisterende, så er det jo godt, at de politiske fronter tegnes op inden et valg.

Liberal Alliance har hermed meldt sig som bagstræbernes fortrop. Odense skal ikke have en moderne kollektiv trafik. Skidt med at bybussystemer allerede nu har svært ved at klare presset mellem banegården og SDU - flere år før OUH åbner ved siden af.

SF lover præcist det modsatte: Odense skal have en bæredygtig, effektiv og attraktiv kollektiv trafik. Om Odense er stor nok til det, er et spørgsmål om politisk vilje. Rundt omkring i Europa har rigtigt mange byer investeret i letbaner. Og de virker, også i byer på størrelse med Odense.

Det er helt fint, at Liberal Alliance og SF i dette, som i mange andre spørgsmål, er hinandens modsætninger. Der er ikke så godt, at debatten forplumres at mærkelige påstande. Som nu Tonny Vest påstand om "at fra Højstrup til Hjallese bliver byen skåret over i to dele. Jernbaneskinnerne kommer til at ligge på jorden, og den kan du ikke køre over i bil".

Jeg udleder heraf, at Tonny Vest aldrig har set en letbane. Alle der faktisk har set sådan en, vil vide, at både fodgængere, cyklister, biler og busser kan gå og køre på kryds og tværs af letbanerne de steder, hvor det er hensigtsmæssigt. Letbanen vil samle byen og give plads til liv og glade dage på centrale pladser.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce