Annonce
Odense

Letbanen gøres klar til øget testaktivitet: Forvent længere bilkøer end normalt

Letbanen passerer på sin vej igennem 56 lyskryds, og de skal fintunes, inden testkørsler i fuld skala med afgang hvert 7,5. minut i hver retning går i gang. Foto; Rune H. Blichfeldt
Odense Letbane sætter inden længe fuld frekvens på testkørslen over hele strækningen, og det kan i en overgangsperiode give længere ventetid for byens øvrige trafikanter, lyder det fra Odense Kommune.

Odense: Efter planen skal letbanen stå klar til åbning senest i slutningen af maj.

Med andre ord er projektet på vej ind i den afsluttende fase.

Vi holder skarpt øje med alle kryds på letbanens rute og er i tæt dialog med Odense Letbane, men tilpasningen under testkørslen vil give mere kø.

Rasmus Bach Mandø, kontorchef for Trafik og Mobilitet i Odense Kommune

Og det betyder i den kommende tid, at byens øvrige trafikanter må indstille sig på længere køer, mens letbanen gøres klar til at udføre testkørsler i fuld skala. Det vil sige med afgange hvert 7,5. minut i begge retninger.

Annonce

Skal gennem 56 lyskryds

Letbanetogene passerer undervejs på den 14,5 kilometer lange strækning 56 lyskryds gennem Odense.

Og mens By- og Kulturforvaltningen i den kommende tid arbejder sammen med Odense Letbane for at få tilpasset tiderne i lyskrydsene for rødt og grønt, kan bilister og andre trafikanter i overgangsperioden komme til at holde længere tid i kø end normalt, oplyser Odense Kommune.

Kontorchef Rasmus Bach Mandø fra Trafik og Mobilitet i By- og Kulturforvaltningen forklarer:

- Vi skal introducere en ny aktør i trafikken i Odense, og det kræver tilpasning i forhold til anden trafik. Letbanen har grøn bølge på sin vej gennem byen, og dermed skal øvrige trafikanter holde tilbage. Lyskrydsene bliver løbende tilpasset langs strækningen, så det stille og roligt nærmer sig den permanente situation, vi får med en letbane gennem Odense.

Letbanen har i månedsvis kørt testkørsel i den sydlige del af byen og lader nu letbanetogene køre gennem bymidten og videre til Bolbro og Tarup gennem flere trafikerede kryds.

Annonce

Holder skarpt øje

Eksempelvis krydsene Nørregade/Østre Stationsvej eller Grønløkkevej/Middelfartvej, som begge er steder, hvor trafikken er tæt i myldretiden.

- Vi holder skarpt øje med alle kryds på letbanens rute og er i tæt dialog med Odense Letbane, men tilpasningen under testkørslen vil give mere kø.

- Erfaringerne fra andre byer viser, at kørsel for fuld frekvens kan mærkes af de øvrige trafikanter, pointerer kontorchef Rasmus Bach Mandø fra Trafik og Mobilitet.

Annonce

Opfordring: Søg væk fra sporet

Testkørsel med fuld frekvens betyder desuden, at cyklister og fodgængere langs hele strækningen skal vænne sig til at se sig ekstra godt for, når de færdes langs sporene.

Det gælder især i den nære bymidte, hvor mange har vænnet sig til at gå eller cykle mellem skinnerne, mens letbanen endnu ikke kørte her. De bløde trafikanter skal finde væk fra letbanesporet, for nu er der tog på skinnerne, lyder derfor opfordringen fra Odense Kommune.

- Letbaneførerne oplever jævnligt, at især cyklister og fodgængere ikke overholder vigepligten, fordi de ikke forventer, at der kommer en letbane kørende. Derfor skal der lyde en appel til alle om at være opmærksomme og overholde færdselsloven. Letbanen kører altså på hele strækningen nu, fastslår kontorchef Rasmus Mandø.

Annonce
Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce