Annonce
Odense

Letbanekritik: Venstre afviser at gamble med Vollsmoseplan

Etape to af letbanen og en udvikling af Vollsmose har på idéplan længe været koblet sammen, som også illustrationerne her, som blev lavet for Odense Kommune for flere år siden, viser. Illustration: Odense Kommune
Succes for "Den Sidste Vollsmoseplan" afhænger af at få ændret på beboersammensætningen, ikke af om der kommer letbane til Vollsmose eller ej, mener Venstre.
Annonce

Venstre ønsker under ingen omstændigheder, at der tages en beslutning om mere letbane i Odense på denne side af kommunalvalget i november 2021.

Partiet forsøger nu ligefrem at få de andre partier i byrådet til at love ikke at beslutte en etape to, der blandt andet skal gå gennem Vollsmose, før efter valget.

Men samtidig har Venstre også tilsluttet sig "Den sidste Vollsmoseplan" - den store strategi, som skal forsøge at rette op på de problemer, der er i Odenses store ghetto-bydel. Det skal man blandt andet gøre ved at tiltrække investorer, der skal skyde penge i flere nybyggerier i området.

De to forhold er der dog ifølge Christoffer Lilleholt, politisk ordfører for Venstre, intet selvmodsigende i.

- Det vigtigste for en omdannelse af Vollsmose er på ingen måder, at der bliver lagt skinner derud, men derimod at beboersammensætningen bliver ændret, siger han.

Annonce

Vigtigt for investeringer

Det fremgår da heller ikke direkte af "Den sidste Vollsmoseplan", at letbanens etape to, hvis skinner skal løbe gennem området på vej mod Seden Syd, er en forudsætning for planens realisering.

Men letbanens første etape har vist, at skinnerne virker som en magnet for investeringer, og andre har da også påpeget, at netop etape to af letbanen kan have vital betydning for investorernes vilje til at levere milliardbyggerier i Vollsmose-området.

I maj i år lød det for eksempel fra den lokale ejendomsgigant Frederik Barfoed, at letbanen vil kunne gøre Vollsmose interessant i et investeringsperspektiv.

- Det er en væsentlig del af det samlede billede, at man har let adgang til offentlig transport i området, lød det fra Barfoed, der på det tidspunkt kunne oplyse, at han førte konkrete samtaler med Odense Kommune om at engagere sig i udviklingen af Vollsmose.

Annonce

Andre forhold vigtigere

Christoffer Lilleholt fastholder dog, at det afgørende i Vollsmoseplanen ikke er mere letbane, men at man får "revet op i årtiers fejlslagen integrationspolitik med at sætte de samme borgere sammen i de samme bygninger med de samme udfordringer".

- Det er svært at blive integreret og komme ind på arbejdsmarkedet, hvis du bor i en opgang, hvor 80 procent står uden for arbejdsmarkedet, siger han.

Annonce
Annonce
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce