Annonce
Odense

Letbanedirektør: Testkørsler ved Hestehaven om én til to uger

Det allerførste letbanetog ankom til Odense i februar, og siden er yderligere fire blevet leveret fra fabrikken i Berlin. Det bliver dog ikke får 1. september 2021, at odenseanerne kan stige ombord. Og spørgsmålet er, om corona-krisen kan ende med at forsinke åbningen yderligere. Foto: Kim Rune Jessen
At få togsæt leveret fra fabrikken ved Berlin er noget af det, som trods corona stadig kører glat for Odense Letbane. De første testkørsler ved Hestehaven går i gang i næste uge eller ugen efter.

Har du passeret letbanens kontrolcenter ved Munkebjergvej har du måske set letbanetogene trille rundt inde på området den seneste tid. De første testkørsler inden for hegnet er i gang.

Og i løbet én til to uger vil de første togsæt bevæge sig uden for kontrolcentrets område og indlede de første testkørsler ved Hestehaven, oplyser letbanedirektør Mogens Hagelskær.

- Det bliver enten i næste uge eller næste uge igen, siger han.

Indtil videre har Odense Letbane fået leveret fem togsæt, og det er tilstrækkeligt til at indlede mere omfattende testkørsler ude i "det åbne". Og det ser i øvrigt ikke ud som om, at netop det med at få leveret tog fra Stadlers fabrik ved Berlin bliver et problem på trods af corona-krisen hærgen.

Kritisk infrastruktur

Produktionen på Stadlers fabrik er ikke særlig påvirket af coronaudbruddet i Europa, og selve produktionen af togsæt kører ifølge Hagelskær "fuldstændig snorlige".

- Stadler er leverandør til den kritiske infrastruktur i Tyskland, fordi de også leverer til Deutsche Bahn, og derfor kan de opretholde deres produktion, forklarer han.

Togene vil derfor fortsætte med at ankomme til Odense i en lind strøm. Odense har bestilt 16 styk, og indtil nu er fem sæt som nævnt ankommet.

Efter planen skal testkørslerne udvides hen imod sommerferien, så der køres fra testcenteret og i retning mod universitetet.

Men det er de efterfølgende testkørsler på en større del af strækningen, som der lige nu er usikkerhed omkring, hvornår kan komme i gang, fordi Odense Letbane på grund af corona-nedlukning og restriktioner i forskellige europæiske lande har svært ved at få både mandskab og materiel frem.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Bedemænd undrer sig over kirke og provsti: Lukker kapel og køber kontor for millioner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Kerteminde For abonnenter

Eksklusivt badehotel forsinket igen: - Men hellere tage tiden, så det bliver creme de la creme

Kerteminde

29-årig voldsomt forbrændt efter uheld: Kvinde hastet med helikopter til hospitalet

Nordfyn For abonnenter

Stor stigning i antallet af magtanvendelser på ældre- og handicapområdet: Vi er blevet bedre til at dokumentere

For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Assens For abonnenter

Casper stopper som landsbykøbmand efter et år – nu skal de lokale på jagt igen: - Vi er ikke helt afklaret på, hvilken profil vi søger

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Bagsiden

Sådan løser letbanen billetproblem: Cykl dig til strøm og kør gratis

Nyborg For abonnenter

Chefer rykker sammen på Nyborgs rådhus: - Det er ikke nogen ønskesituation

Odense

Politiet er klar forud for letbanens store åbningsdag: - Hvis vi kan få en dag uden nogen uheld er det en succes

Annonce