Annonce
Odense

Letbanedirektør: Testkørsler ved Hestehaven om én til to uger

Det allerførste letbanetog ankom til Odense i februar, og siden er yderligere fire blevet leveret fra fabrikken i Berlin. Det bliver dog ikke får 1. september 2021, at odenseanerne kan stige ombord. Og spørgsmålet er, om corona-krisen kan ende med at forsinke åbningen yderligere. Foto: Kim Rune Jessen
At få togsæt leveret fra fabrikken ved Berlin er noget af det, som trods corona stadig kører glat for Odense Letbane. De første testkørsler ved Hestehaven går i gang i næste uge eller ugen efter.
Annonce

Har du passeret letbanens kontrolcenter ved Munkebjergvej har du måske set letbanetogene trille rundt inde på området den seneste tid. De første testkørsler inden for hegnet er i gang.

Og i løbet én til to uger vil de første togsæt bevæge sig uden for kontrolcentrets område og indlede de første testkørsler ved Hestehaven, oplyser letbanedirektør Mogens Hagelskær.

- Det bliver enten i næste uge eller næste uge igen, siger han.

Indtil videre har Odense Letbane fået leveret fem togsæt, og det er tilstrækkeligt til at indlede mere omfattende testkørsler ude i "det åbne". Og det ser i øvrigt ikke ud som om, at netop det med at få leveret tog fra Stadlers fabrik ved Berlin bliver et problem på trods af corona-krisen hærgen.

Annonce

Kritisk infrastruktur

Produktionen på Stadlers fabrik er ikke særlig påvirket af coronaudbruddet i Europa, og selve produktionen af togsæt kører ifølge Hagelskær "fuldstændig snorlige".

- Stadler er leverandør til den kritiske infrastruktur i Tyskland, fordi de også leverer til Deutsche Bahn, og derfor kan de opretholde deres produktion, forklarer han.

Togene vil derfor fortsætte med at ankomme til Odense i en lind strøm. Odense har bestilt 16 styk, og indtil nu er fem sæt som nævnt ankommet.

Efter planen skal testkørslerne udvides hen imod sommerferien, så der køres fra testcenteret og i retning mod universitetet.

Men det er de efterfølgende testkørsler på en større del af strækningen, som der lige nu er usikkerhed omkring, hvornår kan komme i gang, fordi Odense Letbane på grund af corona-nedlukning og restriktioner i forskellige europæiske lande har svært ved at få både mandskab og materiel frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce