Annonce
Odense

Letbanearbejde spærrer ind- og udkørsel og gør det nødvendigt at fælde gamle træer

Frem til slutningen af november er der ingen udkørsel fra og ingen indkørsel til Nansensgade ved Nyborgvej, hvor der skal graves ud til letbanens spor. Arkivfoto: Louise Koustrup.
Gamle platantræer i Benediktsgade fældes og erstattes af nye træer, som giver plads til letbanens spor.

Nyborgvej/Benediktsgade: Arbejdet med at støbe sporet til Odenses letbane bevæger sig ad Nyborgvej mod Odenses centrum, og fra mandag betyder det, at biler i en periode ikke kan køre til og fra Nansensgade, hvor den støder på Nyborgvej.

Her skal entreprenøren grave ud i krydset ved Fakta, og derfor kan bilister ikke krydse Nyborgvej mellem Nansensgade og Eriksgade. Krydset ventes at genåbne i slutningen af november.

Fodgængere og cyklister kan dog fortsat komme tværs over Nyborgveje i krydset, og på den anden side af Nyborgvej er det stadig muligt at dreje til højre ud på Nyborgvej fra Eriksgade.

Fra Nansensgade kan man køre ud på Nyborgvej via Schacksgade og Østerbæksvej.

Nærmere centrum, i Benediktsgade, bliver der også gravet ud til letbanen, og det kommer i løbet af oktober til at koste en række ældre platantræer livet. Deres rodnet vil ifølge Odense Letbane tage skade under udgravningerne, og de ville skulle beskæres meget for ikke at være til fare for letbanens køreledninger.

Der bliver sat to nye træer for hvert træ, som fældes, og de plantes, hvor de passer ind i områdets øvrige beplantning, lover Odense Letbane.

Testkørslerne med letbanens tog begynder efter planen næste forår på strækningen ved Nyt OUH, mens det først bliver i efteråret 2020, der kan testkøres på Nyborgvej.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce