Annonce
Odense

Letbanearbejde skrider frem: Søndag åbnes for trafik i begge retninger på Nyborgvej

Letbanebyggeriet præger stadig store dele af Odense - her er det ved Rosengårdscentret - men gradvist bliver der færre spærringer for trafikken i byen. Søndag ophører således ensretningen af Nyborgvej. Arkivfoto: Kim Rune.
Om cirka fem måneder er den tunge del af arbejdet på Nyborgvej overstået, forventer Odense Letbane.

Odense: Fra søndag kan bilister atter køre både mod centrum og ud af byen ad Nyborgvej. Arbejdet med at anlægge sporet til letbanen i midten af vejen er nået så langt, at der er plads til en vejbane i begge retninger, oplyser Odense Letbane.

Der skal dog fortsat arbejdes på Nyborgvej med at støbe skinner fast og installere blandt andet signaler, kørestrøm og informationstavler. Derefter skal der sås græs mellem skinnerne og plantes træer ved de tre stationer, som vejen får - Korsløkke, Østerbæksvej og Palnatokesvej.

I løbet af maj næste år ventes det letbanearbejde, som påvirker den øvrige trafik på Nyborgvej, at være færdigt, og det sidste installationsarbejde vil kunne foretages inden for letbanens sporareal.

Al sporarbejdet på Nyborgvej er efter planen færdigt til august næste år, mens der stadig vil blive arbejdet på at gøre sporene færdige på Østre Stationsvej indtil udgangen af september.

Med udgangen af oktober forventes sporarbejdet på den forsinkede del af letbanestrækningen, i TBT-området, at være færdigt. Derefter kan de første prøvekørsler foretages. Fra juli 2021 og frem til åbningen af letbanen i efteråret 2021 vil der være prøvedrift på hele strækningen fra Tarup Center til Hjallese Station.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tag skraldet

Smid dit skrald i spanden - den er til for det samme. Variationer over denne formulering kan de færreste vel sige sig fri for at være stødt på. Og langt de fleste af os følger heldigvis opfordringen. Men der er nogle, som ikke gør. Det kan ses på gader og stræder, hvor der eksempelvis ligger tomme poser, bægre og æsker fra kendte fastfood-kæder, der har til huse halve og hele timer væk i bil, men hvor nogle finder det nemmest at åbne bilvinduet og smide det i stedet for at tage det med hjem i skraldespanden. Og de oplever det i den grad også hos Krengerup Gods, der fire gange i løbet af det seneste år har fundet store mængder affald smidt på godsets område. Senest fandt skovfoged Anders Søndergård Knudsen både en madrads, et toilet og råt kød, der var dumpet i skoven. Ting og sager, som ejermanden eller ejermændene ikke gad skille sig af med på den korrekte måde. Men løsningen er aldrig at dumpe sit affald og storskrald i naturen, så andre må tage sig af det. Det er simpelthen ikke i orden, og det er hensynsløst over for dem, der skal rydde op, og det er især hensynsløst over for naturen, som vi er fælles om at tage vare på. Det er helt uacceptabelt, og på den måde tilsidesættes den aftale, vi usagt har lavet med hinanden som samfund: Vi sørger for at rydde op for os selv, og kommunen og staten gør det nemt for os ved at stille skraldespande med tømning flere gange om måneden og gratis genbrugspladser til rådighed. Ja, det kan være besværligt, at vi nu hjemme i køkkenet skal sortere pap, plastik, konserves og glas fra, for det fylder, tager tid og kræver omtanke. Og ja, det kan være besværligt at køre på genbrugspladsen og skulle smide ting i en, to, tre, fire eller fem forskellige containere for at få det gjort korrekt. Men sådan er livet nu engang. Nogle gange skal vi gøre noget, som hverken er sjovt eller nemt, men som vi skal gøre alligevel for det fælles bedste. Det er det, vores samfund er bygget på. Så ryd op efter dig selv. Brug skraldespanden. Den er til for det samme.

Annonce