Annonce
Odense

Letbanearbejde, fjernvarmerør og asfaltering om natten: Mandag begynder nye vejarbejder i Odense

Letbanearbejde og fjernvarmearbejde og asfaltering byder i de kommende uger trafikanter i Odense på nye udfordringer. Arkivfoto: Kim Rune

Mandag starter en række store og mindre vejarbejder, der påvirker trafikken i Odense.

Som bilist er de fleste efterhånden vænnet til det. At den vej, man plejer at køre, pludselig bliver gravet op eller rettet i den ene eller anden retning. Og mandag kan bilisterne flere steder i Odense godt forberede sig på at skulle finde nye veje, når der indledes vejarbejde flere steder.

I Hjallese er det særligt på Hjallesegade, at man skal vænne sig til at køre på en ny måde, fordi vejen ensrettes fra jernbaneoverskæringen og mod Svendborgvej.

Det er arbejdet med anlægge letbanespor i området, der kommer til at påvirke trafikken året ud. På grund af ensretningen kan bilister kun køre højre ind og højre ud ad Egegårdsvej. Den anbefalede omkørselsrute til Hjallesegade er via Svendborgvej og Stenløsevej.

Er man på cykel eller til fods, får arbejdet ikke den store betydning.

Samtidig med anlæg af letbaneskinnerne bygges en ny dobbeltrettet gang- og cykelsti på indersiden af letbanesporene. Stien bliver således en fortsættelse af den dobbeltrettede cykelsti, der netop er anlagt på Hestehaven.

Arbejdet med at anlægge skinner og cykelsti på Hjallesegade forventes at vare frem til udgangen af 2018.

Annonce
Letbanearbejdet kommer til at påvirke trafikken i Hjalleseområdet året ud. Illustration: Odense Letbane

Arbejde på Nyborgvej rækker ind i 2019

Det er også letbanearbejde, der får indflydelse på trafikken et andet sted i byen. Fra mandag bliver Eckersbergsvej spærret for ind- og udkørsel til Nyborgvej, da krydset skal ombygges, så det passer til letbanens forløb.

Her kan man som bilist så glæde sig over, at arbejdet kun ventes at tage 14 dage - og ikke måneder som i Hjallese.

Skal man til Eckersbergsvej i bil, er det fortsat muligt, hvis man kører via Rødegårdsvej eller en af sidevejene fra Købkesvej. I forbindelse med anlægsarbejdet skal samtlige kryds langs letbanens strækning ombygges.

Fortove, kantsten, cykelstier, vejbaner, vejskilte, striber og eventuel signalregulering skal tilpasses, så trafikken kan reguleres optimalt og sikkert, og så regnvand automatisk ledes væk i de rigtige retninger.

Arbejdet med ombygningen af hele Nyborgvej forventes først afsluttet inden foråret 2019.

Derefter går arbejdet med at lægge skinner i midten af vejen og etableringen af de tre stationer på Nyborgvej i gang.

På Nyborgvej skal krydset ved Eckersbergsvej bygges om. Illustration: Odense Letbane

Asfaltarbejdet om natten

Lidt mindre indgribende bliver det, når beboere i Dalum-området de kommende 14 dage må finde andre veje.

Mandag spærres Ellekærsvej for både ind- og udkørsel til Assensvej. Her er det fjernvarmearbejde, der lukker det ellers trafikerede kryds. Det arbejde skulle være overstået om 14 dage, og der er skiltet med omkørsel i området, oplyser Odense Kommune.

I centrum går man heller ikke ram forbi. På Filosofgangen er man i gang med at lægge ny asfalt, og allerede lørdag aften gik man i gang med at fræse asfalt af.

I den kommende uge skal der asfalteres igen. Her vil man tirsdag til torsdag mellem klokken 19 og 06 om morgenen asfaltere. Arbejdet foregår om natten og i to etaper for at skabe mindst mulig gene, så adgangen til Filosofhaven også er opretholdt.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce