Annonce
Odense

Letbanearbejde: Central vej er nu lukket

Østre Stationsvej er nu spærret af.

Arbejdet med at få den nye fynske letbane op at køre er stadig i fuld gang i Odenses gader. Nu spærres flere store veje i forbindelse med arbejdet, mens flere husstande også kan forvente varmelukninger.

Når man kører en tur gennem Odenses gader, er det klart for enhver, at arbejdet med at få den fynske letbane klar til 2020 giver trafikale gener for fynboerne.

Nu fortsætter Fjernvarme Fyn det arbejde, der skal gøre plads til den kommende letbane, og det betyder, at både trafikken og beboere i visse områder i Odense vil blive påvirket af arbejdet, da der både skal afspærres nogle af de større veje i byen, og flere husstande kan forvente, at de i perioder vil få lukket for varmen.

I første omgang er det Østre Stationsvej, der står for skud. Fjernvarme Fyn oplyser, at vejen ad flere omgange vil blive spærret fra Byens Bro og frem til Rugårdsvej for alt trafik.

Den første afspærring af vejen skete fredag fra klokken 18 og frem til mandag den 13. marts klokken 5. Weekendens trafikanter skal altså undgå Østre Stationsvej, hvis de ikke vil opleve forsinkelser og afspærringer.

Der vil være omkørsel ad Jernbanegade, Vindegade og Klostervej.

Derudover er beboerne på strækningen nødsaget til at undvære det varme vand og varmen i badeværelsesgulvet om lørdagen mellem klokken 7 og klokken 16.

Vejen vil igen blive spærret af fredag den 17. marts og weekenden over til søndag den 19. marts, men denne gang er afspærringen af Østre Stationsvej ikke total. Det vil være muligt at køre en omkørsel ad Fjordsgade og Rugårdsvej.

Men igen skal beboerne på strækningen forvente at undvære et varmt lørdagsbad, da Fjernvarme Fyn lukker for varmen lørdag den 18. marts klokken 7-16.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Letbanen i Odense

Anlægsfasen af Odense Letbane blev begyndt i 2016.Odense Letbane forventes færdigbygget og i drift i slutningen af 2020.

Det samlede budget ligger på cirka tre milliarder kroner.

Den første etape ud af to af letbanen bliver 14,5 kilometer lang, og banen vil køre forbi byens nøglepunkter med 26 stationer.

Linjen vil gå fra Tarup i nord til Hjallese i syd via bymidten.

Planen er, at etape to skal gå fra Seden via Vollsmose og bymidten og videre til Odense Zoo - 7,7 kilometer med 14 nye stationer.

Det forventes, at omkring 34.000 passagerer vil gøre brug af letbanen hver dag, hvilket betyder, at banen vil transportere op mod en million fynboer om måneden.

Bilisterne i Odense er plaget af et hav af vejarbejder, der skal forberede bygningen af letbanen. I weekenden lukker Østre Stationsvej for al trafik mellem Byens Bro og Rugårdsvej. Foto: Nils Svalebøg.
Annonce

Ejbygade mister et spor

Også Ejbygade vil blive påvirket af Fjernvarme Fyns gravearbejde i forbindelse med letbanen.

Gaden vil mellem fredag den 17. marts klokken 18 og søndag den 19. marts klokken 5 blive indskrænket til kun et spor i hver kørselsretning.

Derudover vil der blive lukket for varmen til beboerne mellem Teglværksvej og Ejbygade lørdag den 18. marts fra klokken 7 og helt frem til midnat.

Fjernvarme Fyn oplyser derudover, at også Vandcenter Fyn og Odense Renovation vil udføre forskelligt arbejde i forbindelse med opgravningen for at mindske forstyrrelserne for beboerne i de ramte områder.

Det er arbejdet med at flytte fjernvarmerør, som gør det nødvendigt at lukke Østre Stationsvej i to et halvt døgn. Foto: Nils Svalebøg
Også på Nyborgvej har der været massivt vejarbejde i forbindelse med etablering af letbanen i Odense. Arkivfoto: Kim Rune.
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce