Annonce
Læserbrev

Letbane. Regningen kan løbe løbsk

Annonce

Læserbrev: Letbaneregning kan løbe løbsk, påpeges det fra ekspertside i forbindelse med den kommende og stormomsuste sporvognsforbindelse i Odense. Det seneste ekspertudsagn kommer fra en lektor på Aalborg Universitet, der går i rette med letbanefiaskoen i Aarhus Kommune.

Trods dette er der ingen hænderrysten blandt de politiske mirakelmagere i Odense. Her vælger man traditionen tro at feje udsagn fra bedre vidende eksperter til side. Byens borgmester har ingen kommentarer i øjeblikket, og stadsdirektøren fremtræder med utroværdige prognoser for måske at holde skatteyderne lidt hen med tom snak. Det tenderer efterhånden en Gøg og Gokke-film af værste skuffe.

Hvorfor i alverden skal byens borgere stikkes blår i øjnene med hensyn til økonomien i den kommende letbane? Alle kan jo både se og høre, at det i hvert fald ikke er i Odense Kommune, de fremmeste talmagikere er ansat.

Dette blot nævnt, da nogle af byens forvaltninger som bekendt er ude i det værste morads i mands minde. En professor i byplanlægning, også fra Aalborg Universitet, lader forstå, at en letbanesucces er afhængig af, at der er kunder nok i butikken. En helt logisk følge, som dog næppe vil forekomme i Odense bortset fra lidt småtterier mellem banegården og universitetet. Endvidere lyder det fra Aalborg, at det ikke er nok, at tilbyde folk en ny kollektiv transport. Der skal langt mere til, forstås.

Ja, dette såkaldte langt mere har vi jo allerede haft i mange år således forstået, at folk foretrækker transport i eget køretøj. Moderne mennesker har ikke tid til en omstændelig kollektiv trafik, der virker som en hæmsko i en travl hverdag. Småbørn skal bringes og hentes morgen og eftermiddag, foruden der skal handles ind på vej hjem fra arbejdet.

I en kronik for nogle år siden skrev jeg bl.a.: "Butiksdøden i city ikke bliver mindre i disse år og lader sig da slet ikke rette op bare ved at anlægge en letbane samt rive ned og bygge nyt. De store butikscentre i byens periferi har eksplosivt kronede dage og tordner frem med uformindsket styrke. Hvorfor denne tendens fortsætter, findes der næppe to forklaringer på".

Fra politisk side har man i årevis prøvet alle mulige krumspring for at lokke bilister og andet godtfolk over i den kollektive trafik. Som det vides, er det kun gået lige modsat. Også vi mennesker nede i jordhøjde er vanedyr og ved bedre. Det kan godt forekomme lidt farceagtigt, at visse politikere stadig klynger sig til det kollektive halmstrå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce