Annonce
Debat

Letbane. Letbanen bliver fantastisk

Vi har stor respekt for, at alle ikke altid er enige i de beslutninger, som vi tager i Odense Byråd, men at visse læserbrevsskribenter i denne avis i den grad forsøger at tale letbaneprojektet ned og fremstille den som en dårlig beslutning for byen, går over vores forstand.

Letbanen bliver fantastisk. Letbanen er den største og mest progressive investering i Odenses infrastruktur i mange år. Letbanen er stabil og forudsigelig, man kender ruten, den kører hvert 10. minut. Den er behagelig og støjfri at køre i, og et letbanetogsæt kan transportere 200 passagerer ad gangen, hvilket svarer til adskillige fyldte bybusser og voldsomt mange personbiler.

Derfor er letbaner og metrotog nogle af de få løsninger, som kan få folk til at fravælge bilen og gå over til offentlig transport. Vi har noget at glæde os til i Odense, og det er tilmed lykkedes os at få staten og regionen til at betale en stor del af regningen.

Onsdag 5. april skriver Tonny Vest, spidskandidat for LA i Odense, at giver man dem 15 mandater ved det kommende kommunalvalg, vil de stoppe letbanen. Han skriver desuden, at letbanen vil skære byen over, fordi man ikke kan krydse sporene. Ingen af delene er dog i overensstemmelse med sandheden.

Selvfølgelig kan bilister og alle andre krydse sporene - ligesom man kan i alle de andre 200 europæiske byer, der har en letbane eller er i gang med at bygge én.

Selv mindre svenske byer som Lund og Helsingborg forbereder letbane. Og Aarhus åbner snart mere end 100 kilometer letbane. Både i Randers, Skanderborg og Silkeborg er der planer om at koble sig på det østjyske letbanenet.

Netop fordi letbanen er delvist finansieret af staten, har Folketinget vedtaget Odense Letbane i anlægsloven. Så selv om et andet flertal i Odense Byråd skulle træffe den ukloge og visionsløse beslutning at stoppe det letbanebyggeri, som er godt i gang, kan anlægget af Odense Letbane alene omgøres af et flertal i Folketinget.

Selvfølgelig er det træls, at der skal være så meget vejarbejde, og det er besværligt at komme frem i bymidten i øjeblikket, men vi må holde vejret, tænke os om og glæde os over den letbane, som kommer, og de mange, der kommer i job, mens vi bygger den.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce