Annonce
Odense

Letbane: Etape 2 forsinket i fire år på grund af regnefejl

Etape 2 skal føre letbanen helt ind i Vestergade fra vest med vendestation tæt ved Pantheonsgade. Illustration: Odense Kommune

En måske kommende anden etape af letbanen kan først være klar tre-fire år senere end beregnet, og tirsdag skal økonomiudvalget drøfte sagen.

Odense: Letbanens måske kommende anden etape kommer alligevel ikke til at stå klar i 2025 eller 2027, men først tre-fire år senere på grund af en regnefejl.

Det skriver TV 2/Fyn.

På tirsdag er forsinkelsen på kommunens økonomiudvalgsmøde og af dagsordenen fremgår det, at Bystrategisk Stab har opdaget en fejl i beregningerne og har derfor foretaget nye beregninger.

Hidtil har planen været, at hvis en etape 2 skal etableres med statslig finansiering vil den står klar i 2025. Nye beregninger viser nu, at det først vil blive i 2028. Anlægges etape 2 uden statslig medfinansiering er åbningen skubbet fra 2027 til 2031, altså fire års forsinkelse.

- Der er sket det, at vi har overset en udgiftspost, og det betyder, at kommunen ikke vil have de forventede penge i de årstal, vi hidtil har meldt ud. Det er en beklagelig fejl og det er vi kede af, siger konstitueret chef for Bystrategisk Stab, Carsten Henriksen, til TV 2/Fyn.

Byrådet valgte med virkning fra 2016 at sætte penge af årligt til etableringen af etape 2, men udbygningen er dog endnu ikke politisk vedtaget.

Af dagsordenen for økonomiudvalgets møde fremgår det også, at byrådet har besluttet at foretage tilkøb til skiftespor til linje 2. Det sker, fordi det vil betyde en lukning af letbanens linje 1 to steder og store ændringer af allerede udført arbejde, hvis anlæg af skiftespor først sker efter at etape 1 er kommet i drift.

"Alene set ud fra en samlet anlægs- og driftsmæssig betragtning er det Odense Letbane P/S' klare vurdering, at hvis man forventer en anden etape af letbanen, vil det være formålstjenligt at etablere forgreningspunkterne til denne samtidig med første etape. I forhold til tidshorisont, så er det ikke afgørende, om forgreningspunkterne anvendes 5, 10 eller 15 år efter etablering", som der er skrevet i dagsordenen til økonomiudvalgets medlemmer.

Borgmester Peter Rahbæk Juel har over for TV 2/Fyn ingen kommentarer til forsinkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];