Annonce
Odense

Letbane: Etape 2 forsinket i fire år på grund af regnefejl

Etape 2 skal føre letbanen helt ind i Vestergade fra vest med vendestation tæt ved Pantheonsgade. Illustration: Odense Kommune

En måske kommende anden etape af letbanen kan først være klar tre-fire år senere end beregnet, og tirsdag skal økonomiudvalget drøfte sagen.

Odense: Letbanens måske kommende anden etape kommer alligevel ikke til at stå klar i 2025 eller 2027, men først tre-fire år senere på grund af en regnefejl.

Det skriver TV 2/Fyn.

På tirsdag er forsinkelsen på kommunens økonomiudvalgsmøde og af dagsordenen fremgår det, at Bystrategisk Stab har opdaget en fejl i beregningerne og har derfor foretaget nye beregninger.

Hidtil har planen været, at hvis en etape 2 skal etableres med statslig finansiering vil den står klar i 2025. Nye beregninger viser nu, at det først vil blive i 2028. Anlægges etape 2 uden statslig medfinansiering er åbningen skubbet fra 2027 til 2031, altså fire års forsinkelse.

- Der er sket det, at vi har overset en udgiftspost, og det betyder, at kommunen ikke vil have de forventede penge i de årstal, vi hidtil har meldt ud. Det er en beklagelig fejl og det er vi kede af, siger konstitueret chef for Bystrategisk Stab, Carsten Henriksen, til TV 2/Fyn.

Byrådet valgte med virkning fra 2016 at sætte penge af årligt til etableringen af etape 2, men udbygningen er dog endnu ikke politisk vedtaget.

Af dagsordenen for økonomiudvalgets møde fremgår det også, at byrådet har besluttet at foretage tilkøb til skiftespor til linje 2. Det sker, fordi det vil betyde en lukning af letbanens linje 1 to steder og store ændringer af allerede udført arbejde, hvis anlæg af skiftespor først sker efter at etape 1 er kommet i drift.

"Alene set ud fra en samlet anlægs- og driftsmæssig betragtning er det Odense Letbane P/S' klare vurdering, at hvis man forventer en anden etape af letbanen, vil det være formålstjenligt at etablere forgreningspunkterne til denne samtidig med første etape. I forhold til tidshorisont, så er det ikke afgørende, om forgreningspunkterne anvendes 5, 10 eller 15 år efter etablering", som der er skrevet i dagsordenen til økonomiudvalgets medlemmer.

Borgmester Peter Rahbæk Juel har over for TV 2/Fyn ingen kommentarer til forsinkelsen.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce