Annonce
Debat

Letbane: Dumt, dummere, dummest ...

I denne uge er den kommende letbane i Odense åbenbart - i desperat mangel på bedre emner - blevet et tema i odenseansk politik. Tre politikere, fra hver sit parti, har været på banen og vist stor iver for at få tingene til at gå i galt. Så vi kan komme tilbage til det gamle slogan om, at nu "går der Odense i det".

Først var Venstres Jane Jegind ude og tale imod den blotte mulighed for nogensinde at etablere letbanens etape 2. Helt konkret vil hun spare nogle skiftespor til etape 1 væk. Besparelsen er en helt ubetydelig procentdel af den samlede anlægssum, men konsekvensen vil være, at det reelt bliver nærmest umuligt at lave etape 2. Uanset om etape 1 måtte blive en succes eller ej. Det er altså dumt.

Dernæst gik Socialdemokratiets Peter Rahbæk Juel ud med påstande om forligsbrud og kravet om nærmest at igangsætte etape 2 inden etape 1 er klar. Altså inden vi ved, om etape 1 er en succes - eller ej. Og inden vi overhovedet har finansieringen på plads. Det er om muligt dummere.

Og på toppen af det, så opdagede LA's Tony Vest så, at den nye transportminister tilhører samme konfirmand-liberale parti som ham selv, så ham kunne han bilde ind, at budgettet for letbanen er skredet - hvilket er lodret løgn - hvorfor staten skal fratage Odense den milliardinvestering man har lovet.

Visse steder, visse tider havde den slags illoyalitet over for ens by medført øjeblikkelig rulning i tjære og fjer og udvisning af byen. Den slags gør vi ikke, men det er stadig ugens dummeste udmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Omtale. FS var tavs om Don Juan

Læserbrev: Fyens Stiftstidende skal have ros for at lave gode foromtaler af kulturelle begivenheder på Fyn. Læserne får på denne måde en påmindelse om, at koncerten, udstillingen, teaterstykket og så videre snart har premiere, og man kan samtidigt få inspiration til, om det måske var en kulturbegivenhed, man kunne tænke sig at opleve. Foromtalerne er meget nyttige for læserne, uanset hvilken form de tager: baggrundsinformation, interview med kunstneren, en skuespillers dagbogsoptegnelse inden premieren osv. Bortset fra notitser i Det Sker-sektionen, har FS ikke omtalt Den Fynske Operas opførelse af Don Juan fra den 29. november til 7. december 2019. Mozarts Don Juan, som også kaldes operaernes opera, er en af Den Fynske Operas største forestillinger i 2019-2020-repertoiret, og operaen fik end ikke en anmeldelse fra FS. Det er især en skam, da forestillingen godt kunne have raget rigtigt mange stjerner til sig. Instruktøren og pianisten Jacob Beck havde kreeret en genial sammenblanding af komedie og tragedie, tale på dansk så alle kunne forstå handlingen og de smukke arier på italiensk. Man grinte rigtigt meget og kunne samtidigt nyde de yderst professionelle operasangeres smukke arier og levende skuespil. Alt i alt er det en forestilling, som appellerer til et ungt publikum, og det ville have være fornemt, hvis FS kunne have været med til at fremme dette. Operagængere er nok nogle af de mest trofaste avisabonnenter, så det er nok ikke klogt at skuffe dem for meget med tavshed om vigtige operabegivenheder på vores ø.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce