Annonce
Odense

Letbane-arbejde: Busser og biler må ad nye omveje

Her er oversigten over weekendens ændrede busruter.

I weekenden spærres vejkrydset mellem Store Glasvej og Vestre Stationsvej i Odense i forbindelse med forberedelse til letbanen. Det betyder omveje for bilister og bustrafikanter.

Der er i forvejen mange ændringer i trafikken i det indre Odenses trafik for at gøre klar til letbanen. I weekenden spærres så krydset mellem Store Glasvej og Vestre Stationsvej, så Fjernvarme Fyn kan omlægge fjernvarmeledninger som forberedelse til letbanen.

Fra fredag klokken 18 til mandag morgen klokken 5 er vejkrydset spærret, skriver både FynBus og Odense Letbane i en pressemeddelelse.
Det betyder, at busserne til Odense Banegård Center, der normalt kører ad Vestre Stationsvej, i stedet skal benytte Rugårdsvej og Grønløkkevej.

Det vil også komme til at ændre bilisternes ruter i byen, men ifølge projektchef for Odense Letbane er krydslukningen et nødvendigt onde.

- Vi har stor forståelse for, at det kan give udfordringer for bilister, der netop har vænnet sig til en række nye ensretninger i området, at der nu igen bliver ændret på forholdene, men gravearbejdet i krydset er nødvendigt, og vi håber, at vi kan afbøde de værste gener ved at henlægge arbejdet til weekenden – i stedet for at lave det i hverdagene, siger Lars Scheuer, der er projektchef med ansvar for ledningsflytninger hos Odense Letbane P/S i en pressemeddelelse.

Dele af Store Glasvej spærret i to uger

Forberedelserne til weekendens arbejde starter allerede i løbet af i dag, hvor der skal graves nord og syd for krydset for at lokalisere enderne på fjernvarmerørene, oplyser Odense Letbane.

Fra i dag og fjorten dage frem vil den sydlige del af Store Glasvej være lukket for biltrafik, men i stedet bliver det i perioden lovligt at svinge til højre ad Vestre Stationsvej, når man kommer fra Vesterbro.

Det vil, ifølge Odense Letbane, kun resultere i en lille omvej for de, der normalt kører ad Store Glasvej fra Vesterbro.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Alvorlig ulykke rystede lokale: Har bedt om sikring af vejkryds i årevis - Det er børnene, vi er bekymrede for

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Sydfyn For abonnenter

Vognmand fra Tåsinge har solgt sit livsværk: - Der er ikke noget vemod. Slet, slet ikke

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Jeg savner aktion på de akutte problemer

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Annonce