Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lene vandt valentinsbuket i Faaborg

Hanne Andersen, Westergaard Blomster, giver Lene et stort kram og er meget glad for at det er én af hendes søde kunder, der er blevet en smuk valentinbuket rigere. Foto: Lotte Kodahl

Faaborg: Lene Christiansen, Østerbrogade i Faaborg, blev den heldige vinder af en smuk valentinsbuket fra Westergaard Blomster via Ugeavisen Faaborg.

Lene så konkurrencen i Ugeavisen og tænkte, at det kunne være en lejlighed til at vinde en dejlig buket, sendte en kupon ind og glemte det så igen. Stor var hendes overraskelse, da hendes kolleger efterfølgende kom og lykønskede hende med buketten. De havde læst avisen. Lene Christiansen måtte hjem og kigge Ugeavisen igennem én gang til, hvorefter det her gik op for hende, at hun altså var den heldige vinder af buketten fra Westergaard Blomster.

- Min mand og jeg plejer normalt ikke at fejre valentinsdag. Man skal jo ikke kun fejre kærligheden én eller to gange om året, men fejre den hver dag. Jeg er bare så glad for den smukke buket, tænk at jeg kunne være så heldig at vinde den, siger Lene og smiler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce