Annonce
Livsstil

Lene, Rikke Pippi og Christina bag stor hundeudstilling  i weekenden: Alle indtægter går til at knække cancer

Der er mange måder, man kan samle ind til Knæk Cancer, men en hundeudstilling hører man ikke så ofte om. Men sådan bliver det i denne weekend, hvor Lene Sørensen (fra venstre), Rikke Pippi Vind og Christina Graugaard-Nielsen har lokket hunde fra hele landet til hallen i Vester Nebel-Øster Starup. Foto: Søren Gylling
Hvorfor ikke lave en hundeudstilling til gavn for Knæk Cancer? Det spørgsmål stillede tre kvinder sig selv, og denne lørdag er det så, at udstillingen bliver afviklet. Et stort overskud er sikret allerede.

Øster Starup/Vester Nebel: Med 162 tilmeldte hunde er der fuldt hus, når hallen i Øster Starup-Vester Nebel på lørdag danner rammen om en stor hundeudstilling. Det er hunde fra hele landet, som sætter kurs mod Kolding Kommune for at deltage.

Og hundeejerne er samtidig med til at støtte et godt formål. Deltagergebyret på 150 kroner per hund går nemlig kvit og frit til Knæk Cancer, og det samme gælder for alle indtægterne fra den tombola, som lørdagens gæster kan deltage i. Gæsterne har tilmed lidt ekstra at købe lodder for, da de til gengæld kommer indenfor ganske gratis.

- Som det ser ud nu, når alle vores udgifter er trukket fra, så har vi på forhånd et overskud på 21.000 kroner, som kommer til at gå til Knæk Cancer. Hertil kommer så de penge, vi kommer til at tjene i løbet af dagen, siger Christina Graugaard-Nielsen.

Annonce

Der gik sport i den

Christina Graugaard-Nielsen er talsmand for den trio af kvinder, der har taget initiativ til hundeudstillingen. Hun har ikke selv hørt tidligere om en hundeudstilling, som bliver afviklet til gavn for Knæk Cancer, men nu skal det altså være.

- Jeg har selv en mand, der har haft cancer, og alle familier kender vel nogen, som er berørt at sygdommen på den ene eller anden måde. Derfor sad jeg og en veninde en dag og talte om, at vi gerne ville lave noget til gavn for Knæk Cancer, og da vi først havde fået ideen om at lave en hundeudstilling, gik der hurtigt sport i den, fortæller Christina.

Det betyder blandt andet, at de har været ude at skaffe rigtig mange sponsorgaver til deres tombola. Hertil er det strømmet ind med tilmeldinger, og blandt andet har flere hundeejere end forventet tilmeldt hunde, som har stamtavle, siger Christina Graugaard-Nielsen:

- Vi har lagt stor vægt på, at det først og fremmest skal være et hyggeligt arrangement, som samler ind til et godt formål, så derfor havde vi ikke regnet med at få så mange hunde med stamtavle til at deltage. Jeg vil tro, at det er fifty-fifty med hunde med og uden stamtavle, som man kan komme og se, siger Christina.

Annonce

Klar til gentagelse

Hun arrangerer udstillingen sammen med Rikke Pippi Vind fra Hjarup og Lene Sørensen fra Børkop. Selv er Christina fra Viuf.

Hvis hundeudstillingen går hen og bliver en succes, har trioen planer om en gentagelse. Faktisk er der planer om, at udstillingen kan blive en fast begivenhed både sommer og vinter.

- Vi kunne sagtens være det dobbelte, men i hallen er der et maksimum for, hvor mange vi kan være indenfor. Derfor overvejer vi, om vi skal lave en sommerudgave udenfor, hvor der kan være mange flere tilmeldte hunde samlet, siger Christina, som allerede har en venteliste med hunde, der gerne vil være med til en gentagelse af udstillingen.

Hundeudstillingen

  • Hundeudstillingen åbner lørdag den 9. oktober klokken 10, hvor bedømmelserne går i gang. Der er pause fra 13.30 til 14. Forventet afslutning omkring klokken 17.
  • Den foregår i Øster Starup-Vester Nebel Hallen.
  • Se mere på Facebook under "Knæk cancer i hundenes tegn".
De tre kvinder fortæller, at adskillige sponsorer selv har henvendt sig, da de hørte om arrangementet. Foto: Søren Gylling
Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Assens

Lasse skyder med skarpt efter kandidattest: - Det stemmer ikke helt overens med virkeligheden

Navne

Gammel Skibhusdreng gik tilbage i tiden: Cyklede som treårig alene op ad Skibhusvej

Odense

Se DR-satire om borgmester: Troede det skulle vække unges interesse for kommunalvalget

Navne For abonnenter

Dødsfald: Poul fik polio som 18-årig, men skabte stor boghandel, som han måtte sælge, da det gik bedst

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Nyborg

Slut med skolevejledning fra Odense: Nyborg vil hellere bruge pengene lokalt

Middelfart For abonnenter

Bank forlader Middelfart: Bliver en del af ny fælles Lillebæltafdeling

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Kerteminde For abonnenter

Ville sælge krudt til arme og 'kærlighedsmedicin': Mand fængslet for store mænger doping og potensmedicin

Assens For abonnenter

Bedste resultat i flere år - men det stopper ikke her: Hotel på havnen er fuldt booket indtil næste år

Erhverv For abonnenter

Slagtermester er gået i tænkeboks: Overvejer at flytte sin virksomhed

Annonce