Annonce
Kerteminde

Lene Bundgaard rådgiver om sikkerhed på arbejdspladsen: Jeg er billigere end en bøde

Lene Bundgaard flyttede ind i Fiskergade 72 for 11 år siden. Her bor hun sammen med sin datter og de to små hunde, og herfra driver hun sin nye viorksomhed. Foto: Helle Nordström
For små selvstændige kan det være op ad bakke at holde styr på alle de sikkerhedskrav, loven stiller. Det er dem, Lene Bundgaard henvender sig til med sin nystartede virksomhed Bundgaard Rådgivning: Sikkerhed er hendes speciale.

Kerteminde: De hjemmebagte boller bliver serveret på gamle Kerteminde-platter i det hyggelige hus på adressen Fiskergade 72.

- Ja, jeg er næsten blevet mere lokalpatriot end de fleste kertemindere, griner 46-årige Lene Bundgaard og peger rundt på de mange Kerteminde-motiver, der pryder væggene.

- Jeg har da også lært at tale lidt kertemindsk, og en ting er helt sikkert: "jæ flytter aller".

Lene Bundgaard er egentlig jyde, men har familie i Svendborg, så hun ville gerne til Fyn.

- Og da jeg for 11 år siden så muligheden for at flytte til Kerteminde, greb jeg den, bare fordi her er så skønt, og fordi det rigtige hus lige var der, fortæller hun.

Og nu er huset ikke bare hjem for Lene Bundgaard og hendes datter. Det er også rammen for hendes nystartede virksomhed Bundgaard Rådgivning, hvor det hele handler om sikkerhed.

- I alle de jobs, jeg har haft, har det altid været mig, der stod for sikkerheden eller i hvert fald havde meget med den at gøre. Nu synes jeg, at jeg har så meget erfaring og så mange værktøjer, at jeg er klar til at stå på egne ben.

Lene Bundgaard, rådgiver med speciale i sikkerhed på arbejdspladsen.

Ingen kunde er for lille - eller for stor

- Jeg kan hjælpe bygherrer med at lave planer for sikkerhed og sundhed på byggepladsen. Jeg kan hjælpe smedemesteren med arbejdspladsvurderinger og frisøren med at holde styr på sikkerhedsdatablade på kemiprodukterne og meget, meget mere. Alt det sikkerhedsarbejde, loven kræver af virksomheder, det er mit speciale, fortæller hun.

Lene Bundgaard er uddannet produktionsingeniør. Hun har blandt andet arbejdet på Lego som Danmarks første kvindelige vedligeholdelsesleder, og hun har været produktionsleder ved TDC, og sidst, inden hun sprang ud som selvstændig, var hun contract manager i bygge- og anlægsbranchen.

- I alle de jobs, jeg har haft, har det altid været mig, der stod for sikkerheden, eller i hvert fald havde meget med den at gøre. Nu synes jeg, at jeg har så meget erfaring og så mange værktøjer, at jeg er klar til at stå på egne ben, sige hun.

- En af mine styrker er, at jeg er meget praktisk og "ikke-akademisk", og det passer godt til den kundegruppe, jeg henvender mig til: Små og store bygherrer, håndværksmestre, kommuner, store virksomheder og små selvstændige helt ned til enkeltmandsvirksomheder.

Lene Bundgaard ser et kundepotentiale i den store gruppe virksomheder, for hvem det ikke giver mening at have ansat en person til at klare alle sikkerhedsopgaverne, eller som har valgt at udlicitere arbejdsmiljø-opgaverne. Eller som ikke har kompetencen til at kende lovgivningen ud i alle krogene.

- Og med min erfaring kan jeg hurtigt omstille mig, så jeg uden problemer kan gå fra skønhedsklinikken til snedkeren. Og jeg tager alle kunder - ingen er for lille, og ingen er for stor.

Annonce

Billigere end en bøde

Bundgaard Rådgivning er den første virksomhed af sin art i Kerteminde, men Lene Bundgaard satser nu på at have hele Fyn som sit arbejdsområde.

- Det kan godt være, at der er nogle, der tænker, at de ikke vil betale for at få mig ud og lave en arbejdspladsvurdering. Det skal gøres hvert tredje år, samt hver gang der kommer nye arbejdsmetoder eller maskiner ind i virksomheden. Men til det vil jeg bare sige, at jeg er meget billigere end en bøde fra Arbejdstilsynet

Lene Bundgaard har lavet en pjece for sin virksomhed, go den lægger hun ud, hvor hun ved, at håndværkere kommer: byggemarkeder og pølsevogn

Annonce
Middelfart For abonnenter

Byråd har mundkurv på i sag om kommunaldirektør: - Offentligheden har fået de informationer, de skulle

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Hæsblæsende weekend på Fyn: Voldsom vind og forhøjet vandstand

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fik vist porno midt i undervisningen: Kommune har gentagne gange haft brud på sikkerheden

REKRUTTERING

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Odense

Venner åbner ny kiosk på Skibhusvej: Ville hellere være selvstændige end arbejde for andre

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Fyn

Snart udløses spændingen: Én af disse fem tager over efter Lars Høgh og bliver Årets Fynbo

Middelfart For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Faaborg-Midtfyn

De første flasker var udrikkelige: Nu sælger Jacob sin vin til Michelin-restauranter

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Nyborg

Udsigt til søndag med højvande: Holckenhavn-dæmning og havneområde kan svømme over

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Fyn

Restriktioner bortfalder tirsdag: Fortsat meget coronasmitte i de fynske kommuner

Annonce