Annonce
Kerteminde

Lene Bundgaard rådgiver om sikkerhed på arbejdspladsen: Jeg er billigere end en bøde

Lene Bundgaard flyttede ind i Fiskergade 72 for 11 år siden. Her bor hun sammen med sin datter og de to små hunde, og herfra driver hun sin nye viorksomhed. Foto: Helle Nordström
For små selvstændige kan det være op ad bakke at holde styr på alle de sikkerhedskrav, loven stiller. Det er dem, Lene Bundgaard henvender sig til med sin nystartede virksomhed Bundgaard Rådgivning: Sikkerhed er hendes speciale.

Kerteminde: De hjemmebagte boller bliver serveret på gamle Kerteminde-platter i det hyggelige hus på adressen Fiskergade 72.

- Ja, jeg er næsten blevet mere lokalpatriot end de fleste kertemindere, griner 46-årige Lene Bundgaard og peger rundt på de mange Kerteminde-motiver, der pryder væggene.

- Jeg har da også lært at tale lidt kertemindsk, og en ting er helt sikkert: "jæ flytter aller".

Lene Bundgaard er egentlig jyde, men har familie i Svendborg, så hun ville gerne til Fyn.

- Og da jeg for 11 år siden så muligheden for at flytte til Kerteminde, greb jeg den, bare fordi her er så skønt, og fordi det rigtige hus lige var der, fortæller hun.

Og nu er huset ikke bare hjem for Lene Bundgaard og hendes datter. Det er også rammen for hendes nystartede virksomhed Bundgaard Rådgivning, hvor det hele handler om sikkerhed.

- I alle de jobs, jeg har haft, har det altid været mig, der stod for sikkerheden eller i hvert fald havde meget med den at gøre. Nu synes jeg, at jeg har så meget erfaring og så mange værktøjer, at jeg er klar til at stå på egne ben.

Lene Bundgaard, rådgiver med speciale i sikkerhed på arbejdspladsen.

Ingen kunde er for lille - eller for stor

- Jeg kan hjælpe bygherrer med at lave planer for sikkerhed og sundhed på byggepladsen. Jeg kan hjælpe smedemesteren med arbejdspladsvurderinger og frisøren med at holde styr på sikkerhedsdatablade på kemiprodukterne og meget, meget mere. Alt det sikkerhedsarbejde, loven kræver af virksomheder, det er mit speciale, fortæller hun.

Lene Bundgaard er uddannet produktionsingeniør. Hun har blandt andet arbejdet på Lego som Danmarks første kvindelige vedligeholdelsesleder, og hun har været produktionsleder ved TDC, og sidst, inden hun sprang ud som selvstændig, var hun contract manager i bygge- og anlægsbranchen.

- I alle de jobs, jeg har haft, har det altid været mig, der stod for sikkerheden, eller i hvert fald havde meget med den at gøre. Nu synes jeg, at jeg har så meget erfaring og så mange værktøjer, at jeg er klar til at stå på egne ben, sige hun.

- En af mine styrker er, at jeg er meget praktisk og "ikke-akademisk", og det passer godt til den kundegruppe, jeg henvender mig til: Små og store bygherrer, håndværksmestre, kommuner, store virksomheder og små selvstændige helt ned til enkeltmandsvirksomheder.

Lene Bundgaard ser et kundepotentiale i den store gruppe virksomheder, for hvem det ikke giver mening at have ansat en person til at klare alle sikkerhedsopgaverne, eller som har valgt at udlicitere arbejdsmiljø-opgaverne. Eller som ikke har kompetencen til at kende lovgivningen ud i alle krogene.

- Og med min erfaring kan jeg hurtigt omstille mig, så jeg uden problemer kan gå fra skønhedsklinikken til snedkeren. Og jeg tager alle kunder - ingen er for lille, og ingen er for stor.

Annonce

Billigere end en bøde

Bundgaard Rådgivning er den første virksomhed af sin art i Kerteminde, men Lene Bundgaard satser nu på at have hele Fyn som sit arbejdsområde.

- Det kan godt være, at der er nogle, der tænker, at de ikke vil betale for at få mig ud og lave en arbejdspladsvurdering. Det skal gøres hvert tredje år, samt hver gang der kommer nye arbejdsmetoder eller maskiner ind i virksomheden. Men til det vil jeg bare sige, at jeg er meget billigere end en bøde fra Arbejdstilsynet

Lene Bundgaard har lavet en pjece for sin virksomhed, go den lægger hun ud, hvor hun ved, at håndværkere kommer: byggemarkeder og pølsevogn

Annonce
Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Nyborg

Se alle billederne: Stjerner indtager fynsk gods til filmoptagelse

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Odense Bulldogs

Herlev fik bank på den fynske is - Odense Bulldogs tilbage på sporet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Kerteminde

Familie vågnede under indbrud: Her er politiets signalement af indbrudstyven

Odense For abonnenter

- Skal jeg stikke dit øje ud? Fire mænd tiltalt for at bortføre, tæve og true offer for gæld

Sport

Viktor Axelsen landet i hjembyen Odense - nu går den vilde jagt på den første Denmark Open-titel

Annonce