Annonce
Assens

Lene vil vide, om de fem nye, lokale betjente hjælper med at finde bortløbne hunde og katte om natten

Politistationen i Assens genåbner som nærstation til sommer. VI har spurgt læserne, hvad de drømmer om, at politiet skal beskæftige sig med. Arkivfoto: Søren Plovgaard.
Nærpolitistationen i Assens åbner inden eller efter sommerferien. Nyheden har fået flere læsere til tasterne.

Assens: Kan man ringe til den nye nærpolitistation i Assens midt om natten og anmelde indbrud, hærværk og bortløbne hunde og katte?

Hvad bliver åbningstiderne? Bliver der aftenåbent?

Og kan stationens betjente dæmme op for den bølge af hærværk, som Assens by har været udsat for igennem længere tid?

Annonce

Fyens Stiftstidende Assens har spurgt læserne på Facebook, hvad de gerne vil vide om den nye nærpolitistation.

Tidligere på ugen blev det slået fast, at stationen som ventet bliver placeret i forbindelse med rådhuset i Assens, hvor politibutikken i forvejen ligger, og hvor Fyns Politi nedlagde sin politistation i efteråret 2016.

Finder de forsvundne katte?

Politidirektør Arne Gram oplyste, at nærstationen kan åbne dørene lige før eller efter sommerferien 2021, og der er lagt op til, at den får en ugentlig åbningstid på mindst femten timer og en bemanding på mindst fem fuldtidsbetjente.

Fyens Stiftstidende Assens har spurgt sine følgere på Facebook, hvad de nye betjente skal beskæftige sig med. Det har fået blandt andre Lene Elisabeth Kristensen, Torben Stroyer Hansen og Tine Ellis Jensen til tasterne med førnævnte spørgsmål.

Også Per Mølgaard Lynge Nederlund har blandet sig. Han arbejder som privat nattevagt i byen og vil gerne vide, hvordan Assens bliver betjent i nattetimerne. Og om de ekstra betjente på stationen giver flere - eller færre - patruljetimer om natten.

Lena Elisabeth Kristensen krydser fingre for, at betjentene kan give et nap med at finde bortløbne hunde og katte, som i en vis udstrækning bliver efterlyst i lokale facebookgrupper.

- Der er mange efterlysninger og løbesedler rundt omkring. Der er en kat, der har været forsvundet siden december, og for nogle måneder siden var min kæreste ude og lede en hel nat efter en hund, der var forsvundet, argumenterer hun overfor Fyens Stiftstidende.


Der er en kat, der har været forsvundet siden december, og for nogle måneder siden var min kæreste og lede en hel nat efter en hund, der var forsvundet

Lena Elisabeth Nederlund


Annonce

Fåmælt politidirektør

Selv om der er få måneder til, at nærstationen åbner, så er det alligevel for tidligt for Fyns Politi at svare på læsernes spørgsmål.

Det oplyser politiets kommunikationsafdeling på vegne af politidirektør Arne Gram. Fyens Stiftstidende har over et par dage været i dialog med politiet. Avisen ville desuden gerne have spurgt, hvad politidirektøren forestiller sig, at betjentene konkret skal beskæftige sig med, og om det bliver betjente med lokalkendskab.

Kommunikationsafdelingen har sendt følgende - og eneste - kommentar fra Arne Gram:

- I Fyns Politi er vi rigtig glade for den store interesse, borgerne har for den nye nærpolitienhed i Assens. Vi glæder os meget til at ”flytte ind” i løbet af sommeren. Desværre kan vi ikke være så præcise endnu, da der stadig er mange detaljer, vi skal have på plads, men vi lover borgerne, at så snart vi har klarhed over åbningstider og opgaver, der skal løses i Assens, så melder vi det ud, siger politidirektøren i det skriftlige svar.

- Indtil da kan borgerne i Assens som altid kontakte os 24/7 på 112, hvis det er akut og 114, hvis det ikke er, tilføjer Arne Gram.

Annonce

Mindre sager

Politiaftalen, der ligger til grund for de 20 nye nærpolitistationer i landet, som i øvrigt hedder nærpolitienheder i aftaleteksten, blev indgået på Christiansborg i december 2020. Det har tidligere været fremme, at aftalen lægger op til, at borgerne vil kunne foretage anmeldelser på de nye lokationer, hvor man også kan få råd og vejledning.

Hjælp med to do-liste

Hvad er vigtigst, at de fem nye betjente på nærstationen i Assens skal beskæftige sig med? Og hvorfor?

Avisen går i den nærmeste fremtid på jagt efter flere input til Fyns Politi, der endnu ikke er klar til at melde ud, hvordan man forestiller sig, at stationen skal fungere.

Vi vil gerne overrække en lang to do-liste til politidirektør Arne Gram.

Skriv gerne din kommentar/input i kommentarfeltet under artiklen på Fyens.dk eller til mailadressen dako@fyens.dk, så tager vi det med videre.

Betjentene kan for eksempel foretage sagsbehandling af mindre sager såsom indbrud, de kan  patruljere i lokalområdet og foretage bekymringssamtaler med unge. Der er også lagt op til, at stationen kan bruges af andre afdelinger indenfor politiet.

Der skal oprettes 20 nærstationer i hele landet. Udover Assens bliver der også placeret én i Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce