Annonce
Udland

Lektor om eksplosioner: De rammer ømt religiøst punkt

Eksplosioner i Sri Lanka kan påvirke fred og turisme. Strategisk set virker det velovervejet, siger lektor.

Eksplosioner, der påskedag har ramt hoteller og katolske kirker i Sri Lanka, rammer den vigtigste kristne begivenhed. Det vurderer lektor i religionsvidenskab ved Aarhus Universitet Marianne Qvortrup Fibiger.

- Det er klart, at de, der står bag, har valgt det her tidspunkt for at ramme på det religiøst mest ømme tidspunkt, siger hun.

Hun fortæller, at eksplosionerne i de katolske kirker rammer et tamilsk mindretal af kristne katolikker i Sri Lanka. Dermed vækker bomberne minder om borgerkrigen, der ikke er fjern i de lokales hukommelse.

Fra 1983 til 2009 var landet præget af borgerkrig mellem det tamilske mindretal og den singalesiske majoritet.

- I 2009 blev der erklæret fred i Sri Lanka. Mange er nu 10 år efter åndet lettet op, da det så ud, som om at der var opnået varig fred. Derfor er det meget bekymrende, at det her lige sker nu, siger Qvortrup Fibiger.

- Jeg håber meget, at det er nogle eksterne og ikke interne, da det ellers vil være en krudttønde så, vurderer hun.

Der har også været eksplosioner ved en række hoteller, hvilket kan påvirke turismen i landet, som de seneste år har været stigende.

- Når man rammer hoteller, er det også et ønske om at ødelægge den nu igen voksende turistbranche, som er den primære økonomiske nerve for Sri Lanka, siger Qvortrup Fibiger.

- Strategisk set virker det meget velovervejet, hvilket er bekymrende, fortsætter hun.

Søndag formiddag har der ikke været nogle udmeldinger om, hvem der står bag eksplosionerne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Juleåbent hos Stokkebye Vingård

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce