Annonce
forside

Lektor går i kødet på medierne: - De skaber negativt billede af Udkantsdanmark

Lektor Michael Bøss giver medierne en stor del af skylden for billedet af yderområderne som en rådden banan.

Negative begreber som Udkantsdanmark og den rådne banan skyldes mediernes manglende vilje til at sætte positiv fokus yderområder som Ærø, mener lektor Michael Bøss.

Annonce

På Ærø er 150 - hovedsageligt lokale - tilhørere lørdag mødt op på den lokale friskole for at lytte til samfundsdebattører med holdninger til udvikling af Danmark.

Det sker som led i konferencen "Oprør fra udkanten", hvor lektor ved Aarhus Universitet, Michael Bøss, skyder med skarpt efter medierne.

- Der er kun to dagblade, der dækker begivenheder udenfor storbyen. Det er Weekendavisen og Kristeligt Dagblad, men også tv-stationerne har et ansvar for det negative billede, der er skabt af yderområderne, siger Michael Bøss.

Annonce

- Den teknologiske udvikling svigtede

Ifølge Michael Bøss ønsker en ud af fem indbyggere i de større byer at bo på landet, men samtidig affolkes landområderne ofte med den begrundelse, at der ikke er nok kultur.

Dette argument anfægter Michael Bøss og understreger, at en af udfordringerne for yderområderne er et negativt medieskabt billede.

En anden og måske mere konkret udfordring er den teknologiske udvikling, som har svigtet siger han.

- Tilbage i halvfemserne var begrebet Udkantsdanmark positivt ment, og der var optimisme, fordi man troede på, at den teknologiske udvikling ville få folk til at bosætte sig og etablere virksomheder på landet.

- Men sådan gik det ikke, siger Michael Bøss.

Han vurderer, at den teknologiske udvikling i stedet for at få folk til at slå sig ned og etablere virksomhed i yderområder som Ærø.

- Den teknologiske udvikling svigtede. Den kom til at betyde centralisering og levede ikke op til forventningerne, siger Michael Bøss, som på fredag udgiver bogen "Det demente samfund".

Han har tidligere udgivet bogen "Udkantens verden", men den er overhalet indenom, og det råder han bod på med "Det demente samfund", siger han.

- Jeg har en anden holdning i dag, siger Michael Bøss.

Annonce

Tidligere redaktør skælder ud

Næste samfundsdebattør på scenen er tidligere redaktør på Ekstrabladet, Bent Falbert.

Det sker klokken 14, hvor Bent Falbert griber mikrofonen i en sal, hvor de betalende gæster kommer fra hele Danmark.

Forud for sit oplæg afslører Bent Falbert dog, hvad han har tænkt sig at byde ind med.

- Jeg kommer for at skælde ud, som jeg plejer, siger han med et glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce