Annonce
Assens

Lejrskole redder: Børn løber pengene ind

Takket være en ihærdig indsats fra børnene i Huset i Gummerup er der blevet samlet penge nok ind til, at de kan komme på lejrskole. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kommunale besparelser truede med at aflyse Gummerup Skoles lejrtur ved Torø, men nu har eleverne selv sparet op.

Gummerup: Igennem mange år har det været en tradition, at eleverne på Gummerup Skole hvert år er på lejrtur til Torø, men i år hang turen i en tynd tråd.

Besparelser i Assens Kommunes skolevæsen var nemlig lige ved at koste eleverne oplevelsen, men skolens elever tog sagen i egen hånd og har selv sørget for at finde pengene til turen. Det skete med et stort sponsorløb i forbindelse med skolernes motionsdag, hvor overskuddet gik ubeskåret til lejrturen.

Eleverne sørgede selv for at skaffe sponsorkontrakter med både private personer og lokale erhvervsvirksomheder, og samtlige børn i "Huset Gummerup" løb med, både skoleelever og børnehavebørn. Resultatet blev 45.000 kroner, og det store overskud gør det muligt at tage af sted på lejrturen.

- Vi var meget i tvivl om turen blev til noget på grund af den økonomiske situation, men nu er vi meget glade og lettede. Torø-turen er en realitet på grund af børnenes bidrag, siger skoleleder Pia Samsing Bendixen i en pressemeddelelse.

Annonce

Lejrtur styrker sammenhold

Lejrturen er for alle børn i hele Huset Gummerup.

- Lejrturen er en vigtig del af Huset Gummerup, fordi den er med til at udbygge relationerne både børnene imellem og mellem børnene og de voksne. Relationerne styrker elever og børn, så de er godt rustet til udfordringerne i et godt og aktivt læringsmiljø, både i skolen og børnehaven, siger Pia Samsing Bendixen.

Huset Gummerup indeholder skole, SFO og børnehave, men fungerer også som aktivitets- og kulturhus i lokalområdet Køng, Gummerup og Højrup.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce