Annonce
Nordfyn

Lejligheder i gamle klasselokaler: Nordfyns Ungdomscenter vil overtage Klinteskolen

I Nordfyns Ungdomscenter, der lige nu holder til på Ørbækvej 3 i Bogense, har man underskrevet en betinget købsaftale på Klinteskolen i Nørreby. Handlen forudsætter dog, at skolen kan godkendes til beboelse. Foto: Thomas Gregersen
Hvis lokalplansforslaget går igennem, kan den nedlagte skole i Nørreby i 2022 blive de nye rammer om Nordfyns Ungdomscenter med plads til 17 unge.

Nørreby: Det er længe siden, at Klinteskolens lokaler har rummet leg og børnelatter. Men det kan være, at de tomme lokaler snart igen fyldes af liv.

Nordfyns Ungdomscenter i Bogense, der er et botilbud og bosted for unge, psykisk udviklingshæmmede har nemlig underskrevet en betinget købsaftale for skolen. Den er lige nu er udbudt til 995.000 kroner. Om handlen går igennem forudsætter, at man i Nordfyns Kommune kan godkende det nye lokalplansforslag, der gør, at man kan bruge den gamle skole til beboelse.

- Vi håber, at politikerne godkender vores lokalplanforslag. Men intet er sikkert, og det er også årsagen til, at vi har underskrevet en betinget købsaftale. For hvis ikke vi får de tilladelser, vi skal bruge, har vi ikke noget at bruge Klinteskolen til, siger Anette Sejr Christoffersen, formand i Nordfyns Ungdomscenters bestyrelse.

Annonce

Hun tilføjer, at kommunen indtil videre har virket positivt indstillet over for forslaget. Når - eller hvis - forslaget bliver godkendt i Nordfyns Kommune, skal det i fire ugers høring i lokalområdet, før en endelig aftale kan gå igennem, hvilket også er årsagen til, at man i Nordfyns Ungdomscenter indtil nu har holdt kortene tæt til kroppen.

- Vi er gået stille med dørene, fordi vi har nogle hensyn, vi har skullet tage. Både med familierne til de unge, men også til udlejer af de nuværende lokaler. Men nu er det ude, at vi kigger på klinteskolen, fortæller Anette Christoffersen, der sammen med kollegerne den 25. november holdt informationsmøde med beboernes familier.

Lejligheder i klasselokaler

At Nordfyns Ungdomscenter har rettet blikket mod Klinteskolen i Nørreby, udspringer ikke af en pludselig indskydelse.

- Ønsket er at skabe de bedste fysiske rammer for vores unge mennesker, og vi vil gerne have mulighed for at lidt flere beboere, end vi har nu. Der, hvor vi er nu, kan det ikke lade sig gøre og samtidig har vi også brug for større faglokaler, flere mødelokaler og toiletfaciliteter, fortæller Anette Christoffersen.

Derfor var begejstringen også stor, da Klinteskolen i maj kom til salg. For udover muligheden for større og bedre faciliteter, giver skolens 1400 kvadratmeter bygning mulighed for, at der kan flytte flere beboere ind i Nordfyns Ungdomscenter.

- Det er ikke nærmere defineret, men vi regner med, at vi kan være 17 beboere derude, fortæller Anette Christoffersen med afsæt i, at der på stående fod bor 13 unge på bostedet i Bogense, der er for unge i alderen 16 til 30.

Det forslag, der på nuværende tidspunkt er på bordet fra et arkitektfirma, giver mulighed for at lave eksisterende klasselokaler om til individuelle lejligheder eller værelser.

- Det er endnu ikke afklaret, hvor mange der skal være værelser, og hvor mange der skal være lejligheder. Det skal være et mix af lejligheder og værelser, alt efter beboernes behov, men også hvad der er muligt rent praktisk og fysisk, fortæller Anette Christoffersen.

Det er endnu ikke afklaret, hvor mange der skal være værelser og hvor mange der skal være lejligheder. Det skal være et mix af lejligheder og værelser, alt efter beboernes behov

Anette Christoffersen, formand i Nordfyns Ungdomscenters bestyrelse
Annonce

Samme tilbud

Hvis aftalen går igennem, er det vigtigt for formanden at understrege, at der ikke er planer om, at det kommer til at få en økonomisk indvirkning på de tilbud, som Nordfyns Ungdomscenter tilbyder.

- Det skal lige regnes igennem, men vi forventer bestemt, at det bliver samme pris beboerne skal betale, siger Anette Christoffersen.

Den nuværende udgift på husleje bliver med flytningen til Klinteskolen sparet væk, og bliver i stedet brugt på afdrag af lånet til den nye skole.

Det øgede antal beboere, som skolen vil give mulighed for, vil også betyde ansættelse af mere personale, så Ungdomscenteret kan opretholde den samme standard som nu.

- Det er forstanderen, der skal vurdere, hvor mange personaler vi skal have for at levere lige så god pædagogisk kvalitet, når vi er 17 beboere, som nu hvor vi er 13, siger Anette Christoffersen.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Navne For abonnenter

Dødsfald: Søren Peder var først fodermester, men endte som bedemand

Nyborg

Amok på offentlige toiletter: Politiet jagter gerningsmænd bag groft hærvæk

Annonce