Annonce
Erhverv

Lejligheder i Berlin forgylder fynboer

Berlin har ikke altid været en attraktiv by at bo i, men i de seneste 10 år er tilstrømningen og boligpriserne steget kraftigt. Det har gavnet tre Nyborg-selskaber, der var tidligt ude med at investere i berlinske lejligheder med god beliggenhed. Arkivfoto: De-okin/Wikimedia Commons
Et Nyborg-firmas heldige hånd med investeringer i berlinske boliger har igen sendt strømme af penge i retning mod en række fynske investorer.
Annonce

Overskuddene strømmer ind i tre selskaber med adresse på et kontor i Nyborg. De tre ejer tilsammen 3-4000 lejligheder i Berlin, og det har vist sig at være en forretning, der er bedre end de fleste andre.

I 2018 fik de tre selskaber tilsammen et overskud på 389 millioner kroner før skat. Det er absolut i topklassen, men det var dog et kraftigt fald fra 2017, da resultatet nåede helt op på 629 millioner kroner før skat.

Langt den største del af overskuddene stammer fra opskrivninger af boligernes værdier, og det er også denne post, der er årsag til nedgangen i overskuddet. Det vil sige, at handelsværdien af lejlighederne er vokset i årets løb, og der er dermed ikke tal om penge, som i løbet af året er endt i virksomhedens kasse. Gevinsten bliver først til at tage og føle på, hvis selskaberne sælger nogle af lejlighederne.

Berlin-boliger i tal

Esplanaden Berlin Holding A/S, Berlin KGI A/S og Berlin Wohnungs Invest K/S

Hjemsted: Nyborg

Direktion: Jesper Kim Pedersen

Bestyrelsesformand: Niels Peter Nielsen

Ejere: Lidt forskellige ejerkredse i de tre selskaber. Blandt andet Djernes & Andreasen ApS, Niels Johan Pohlmann, Jan Leth Christensen og AHJ A/S

Regnskabstal 2018 - sammenlagt for alle selskaber. (2017 i parentes):

Omsætning: 168 millioner kroner. (143)

Regulering af ejendomsværdier: 286 millioner kroner (629)

Overskud før skat: 389 millioner kroner (696)

Egenkapital: 1,6 milliarder kroner (1,3)

Anlægsaktiver (ejendomme): 3,5 milliarder kroner. (2,8)

Antal ansatte: Cirka 60

Annonce

Trækker millioner ud

En række af gode år i de tre selskaber har forgyldt ejerne, der er forskellige danske investorer. Nogle af dem er Brian Djernes og Knud Andreasen, der sammen ejer møbelvirksomhederne Cane-Line og Sika-Design i Rynkeby ved Kerteminde. Også Niels Johan Pohlmann fra den nyborgensiske ejendomsfamilie er blevet rig af de tyske investeringer.

Ejerne har tilsyneladende gerne villet se nogle af de mange penge, deres selskaber har tjent. I hvert fald er der udloddet 72 millioner kroner i udbytte i forbindelse med regnskabet for 2018.

Selve driften af lejlighederne ventes ifølge ledelsesberetningen at give mindst lige så stort overskud i 2019. Når det gælder reguleringen af ejendommenes værdi, forventer selskaberne imidlertid, at overskuddet bliver mindre end sidste år.

Annonce

Renoverer lejligheder

Det er Jesper Pedersen, Odense, og Niels Peter Nielsen, Nyborg, der fra begyndelsen har drevet det succesrige ejendomsselskab. Deres strategi har været at opkøbe velbeliggende ejendomme og investere kraftigt i at renovere lejligheder, som lejere forlader. Da der blev stor efterspørgsel på lejligheder i Berlin, og ejendomsmarkedets værdi steg, blev fremgangen ekstra stor for lejligheder af denne type.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce