Annonce
Assens

Lejer sigtet efter brand i ulovligt fyr: 1000 liter olie løb ud på jorden

Søndag eftermiddag udbrød der brand i et ulovligt fyr i en ejendom ved Aarup. Over 1000 liter olie løb ud og forurenede jorden.

Aarup: Søndag klokken 16 modtag Beredskab Fyn melding om en brand i en udlejningsejendom på Højvang ved Aarup.

- Det viser sig, at ham, der har lejet stedet, tilsyneladende har frakoblet et fyr, der var derude i forvejen og installeret sit eget spildoliefyr. Og det er ikke helt lovligt, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Lars Thede og tilføjer:

- Han har så fået fat i en masse spildolie og andre ting af tvivlsom karakter, som han har fodret fyret med for at producere varme.

Man formoder, at branden er opstået, fordi manden har puttet noget i fyret, der har en højere brandværdi, end spildolie skal have, og derved er der opstået brand i fyret.

- Samtidig har han mellem 10.000 og 12.000 liter af det her tvivlsomme olie stående ved siden af fyret i tanke, som han får travlt med at flytte, for at der ikke skal gå ild i det også, fortæller vagtchefen.

Tankene kan imidlertid ikke holde til varmeudstrålingen fra branden, og mellem 1000 og 2000 liter olie flyder ud og blander sig med vand og skum fra slukningsarbejdet.

Miljøvagt Fyn blev tilkaldt for at tage sig af forureningen af jorden.

Lejeren er indtil videre sigtet for overtrædelse af Beredskabsloven, og kan muligvis se frem til yderligere sigtelser, ligesom der sandsynligvis følger en regning for oprydningsarbejdet.

Lejeren er blevet sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, og kan sandsynligvis se frem til en regning for oprydningsarbejdet. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce