Annonce
Assens

Lejer sigtet efter brand i ulovligt fyr: 1000 liter olie løb ud på jorden

Søndag eftermiddag udbrød der brand i et ulovligt fyr i en ejendom ved Aarup. Over 1000 liter olie løb ud og forurenede jorden.

Aarup: Søndag klokken 16 modtag Beredskab Fyn melding om en brand i en udlejningsejendom på Højvang ved Aarup.

- Det viser sig, at ham, der har lejet stedet, tilsyneladende har frakoblet et fyr, der var derude i forvejen og installeret sit eget spildoliefyr. Og det er ikke helt lovligt, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Lars Thede og tilføjer:

- Han har så fået fat i en masse spildolie og andre ting af tvivlsom karakter, som han har fodret fyret med for at producere varme.

Man formoder, at branden er opstået, fordi manden har puttet noget i fyret, der har en højere brandværdi, end spildolie skal have, og derved er der opstået brand i fyret.

- Samtidig har han mellem 10.000 og 12.000 liter af det her tvivlsomme olie stående ved siden af fyret i tanke, som han får travlt med at flytte, for at der ikke skal gå ild i det også, fortæller vagtchefen.

Tankene kan imidlertid ikke holde til varmeudstrålingen fra branden, og mellem 1000 og 2000 liter olie flyder ud og blander sig med vand og skum fra slukningsarbejdet.

Miljøvagt Fyn blev tilkaldt for at tage sig af forureningen af jorden.

Lejeren er indtil videre sigtet for overtrædelse af Beredskabsloven, og kan muligvis se frem til yderligere sigtelser, ligesom der sandsynligvis følger en regning for oprydningsarbejdet.

Annonce
Lejeren er blevet sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, og kan sandsynligvis se frem til en regning for oprydningsarbejdet. Foto: Local Eyes
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce