Annonce
Nordfyn

Lejeboliger indviet i Bogense: 86-årige Harald fik som den første sin nøgle

Harald Jensen (th) fulgte på tætteste hold udviklingen, da borgmester Morten Andersen pludselig befandt sig med en saks i hånden og i nærheden af et skyndsomt opsat rødt bånd. Kort efter var de nye lejeboliger officielt indviet. Foto: Henrik Larsen
Tirsdag blev de første otte boliger indviet i Fionaparken i Bogense. Nogle begyndte at flytte ind med det samme, mens Harald Jensen venter til lørdag, hvor hans børn kommer og hjælper.
Annonce

Bogense: 86 år kan lyde af mange år. Møder man Harald Jensen forvisses man om det gamle mundheld om, at alder kun er et tal.

- Jeg har også altid været sent udviklet, som den friske 86-årige replicerede, da han tirsdag var den første lejer til at modtage nøglen til en af de nye lejeboliger i Fionaparken, som Fionagrunden nu er omdøbt til.

En stor dag. Siden hans hustru gik bort, har han ikke befundet sig godt i boligen, hvor de boede. Nu starter han på alle måder på en frisk. Rækkehuset på 79 kvadratmeter er splinternyt og indrettet i alskens moderne materialer.


Fordelingen med entre, badeværelse, køkken, stue og to værelser passer ham perfekt. Så er der også plads til overnatning, når en af hans tre børn og tilhørende familie kommer på besøg.


Fordelingen med entre, badeværelse, køkken, stue og to værelser passer ham perfekt. Så er der også plads til overnatning, når en af hans tre børn og tilhørende familie kommer på besøg. To af børnene kommer på lørdag for at hjælpe med indflytningen. Den ene benævner han som sin lille dreng.

- Ja, han er så blevet 62 år.

Annonce

Det rigtige valg

Som mangeårig beboer i Bogense har Harald Jensen set, hvordan Fionagrunden i flere år lå ubebygget hen, selv om området var klargjort til at blive bygget på. Derfor grublede han selvfølgelig også over, om det rigtige ville være at flytte derhen.

I dag er han ikke i tvivl. Foruden boligens moderne bekvemmeligheder tæller den centrale placering også på plussiden. Eksempelvis er der kort til både indkøb og lægehus.

Det var en stor dag for såvel Harald Jensen (tv) og Mikael Schibler, den ene af de to bygherrer, da de otte nye boliger i Fionaparken i Bogense blev indviet. Foto: Henrik Larsen

Det er dog ikke fordi, at Harald Jensen har svært ved at komme rundt. Hverken til fods eller på anden vis. Han fik ny bil sidste år og drillede borgmester Morten Andersen med, at han skulle se at skaffe en parkeringsplads til ham.

De to kender hinanden godt, og i det hele taget er Harald Jensen en kendt skikkelse i Bogense. Blandt andet på grund af sit mangeårige virke for Bogense Seniorklub, han stiftede i 2006, og som i dag har over 500 medlemmer.

Annonce

Nyt fællesskab

Det er primært ældre mennesker, der 1. december og som en slags tidlig julegave fik nøglerne overrakt til en af de otte rækkehuse. Harald Jensen glæder sig til at indgå i et fællesskab med de øvrige beboere. Gennem sit lange liv har han boet en del steder, og han håber, at han ikke igen bliver nødt til at flytte.

Boligadministrator Maja Mandix overrakte Harald Jensen nøglerne til hans nye hjem. Foto: Henrik Larsen

I mange år var han layoutchef for ugebladet Ude & Hjemme, og pedel på Nordfyns Gymnasium har han også været.

- Her fik jeg 17 gode år, hvor jeg blev forkælet af lærere og elever.

På første dag som officiel beboer i Fionaparken blev han forkælet med velkomstgave og visit af såvel borgmester og kommunaldirektør. Stemningen var i top, selv om det med parkeringspladsen vist ikke faldt helt på plads...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce