Annonce
Kultur

Leif Davidsens nye: Historier med kildrende overraskelser

Leif Davidsen. Foto: Nicky Bonne/Lindhardt og Ringhof
Annonce

For den, der kan lide en god historie, kan man varmt anbefale Leif Davidsens "Tag ikke mod en pølse i Moskva - og andre historier", for det er en veloplagt stemme, der fører ordet.

Karakteristisk for fortælleren Davidsen er, at hans miljøtegninger er præcise og troværdige. Man fornemmer på den gode måde, at vi har at gøre med en tidligere journalist, der, uanset om vi er i Moskva, på Påskeøerne, i Vietnam eller for den sags skyld på en dansk motorvej, skriver autentisk.

Alle ti historier tager alle afsæt i en situation, hvor læserens nysgerrighed straks vækkes, og de er tilstrækkeligt lange til, at Leif Davidsen langsomt får udfoldet historiens dramatiske stof. Samtidigt tegnes en række skarpe psykologiske portrætter for eksempel af en seksualforbryder, en ludoman på flugt eller en pensionist, der med sin familie skal fejre 75 års-dagen i Vietnam.

Der er kort sagt tale om solid gammeldags historiefortælling, hvor der venter læseren ti kildrende overraskelser.Noveller: Leif Davidsen: "Tag ikke imod en pølse i Moskva - og andre historier".

282 sider, Lindhardt og Ringhof

Leif Davidsen: ?Tag ikke imod en pølse i Moskva - og andre historier?. Foto: Lindhardt og Ringhof
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce