Annonce
Sport

Leicester smider føring og taber til kriseramte Burnley

Andrew Yates/Reuters
Leicester tabte for fjerde gang i seks ligakampe, da det søndag blev til et nederlag til Burnley på 1-2.

Burnley stoppede en stime på fire nederlag i træk, da Kasper Schmeichel og Leicester søndag var på besøg på Turf Moor.

Her blev det til en overraskende sejr til hjemmeholdet, der slog gæsterne 2-1 efter at være gået til pause bagud 0-1.

Dermed vandt Burnley for første gang i næsten en måned, mens Leicester nu har tabt fire af de seneste seks ligakampe og er kommet ned på jorden igen efter en imponerende efterårssæson.

Brendan Rodgers' mandskab har 45 point på Premier Leagues tredjeplads. Burnley hopper med sejren op på 14.-pladsen med 27 point.

Efter en knap så underholdende start på kampen skulle der gå lidt over en halv time, før Leicester fandt vej til netmaskerne bag Burnley-målmand Nick Pope.

Leicesters Dennis Praet nedlagde hjemmeholdets Jack Cork midt på banen, hvilket sendte bolden i fødderne på Harvey Barnes.

Englænderen tordnede mod Burnley-målet, trak forbi forsvarsspiller Ben Mee og hamrede bolden i kassen. Situationen udløste protester fra Burnley-lejren, der mente, at Praets tackling på Cork burde have udløst et frispark, men målet fik lov til at stå.

Leicester åbnede anden halvleg med en stor chance, hvor Nick Pope måtte hive en stor redning frem for at afværge. Men det var Burnley, der scorede kampens næste mål, da Chris Wood efter ti minutter gjorde det til 1-1 efter et hjørnespark.

Kasper Schmeichel fik pareret et hovedstød, men bolden røg over til Wood, der tæt på målstregen let kunne sparke den ind.

Leicester havde lidt efter en gylden mulighed for at komme foran igen. Her havde Ben Mee igen problemer med Harvey Barnes. Denne gang nedlagde førstnævnte Barnes i feltet, hvilket udløste et straffespark.

Men Nick Pope blev igen redningsmanden for hjemmeholdet, da han reddede Jamie Vardys forsøg.

Det gav Burnley håb, og Ashley Westwood sørgede for vild jubel på tribunerne, da han i 79. minut bankede føringsmålet ind.

Leicester sendte efterfølgende alt frem og pressede på i jagten på en udligning, men den kom altså aldrig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce