Annonce
Gear

Lego digitaliserer de klassiske sæt med Hidden Side

Lego har haft et tæt samarbejde mellem app-udviklere og sæt-designere hele vejen igennem processen med Hidden Side, og det kan mærkes. Lego-sættene er fyldt med hemmeligheder, der aktiveres, når appen tages i brug - og både app og sæt kan bruges selvstændigt. Pr-foto
Hidden Side er fra begyndelsen tænkt som fuldfede klassiske Lego-sæt og som en app-oplevelse med augmented reality, og det kan mærkes, når man leger med det.

Hidden Side er en ny serie af Lego-sæt med tilhørende app, som Lego netop har lanceret globalt. Lego har tidligere leget med transitionen fra fysisk til digital leg, bl.a. med Lego Boost og Lego Dimensions, men Hidden Side markerer alligevel en ny begyndelse for den danske legetøjsmastodont.

- Lego Hidden Side er vores første skridt ud i ”produkt som en service”, forstået på den måde, at appen vil fortsætte med at forny sig efter lanceringen – og sættene vil fortsætte med at forny sig, forklarer Murray Andrews, der er senior product lead for Hidden Side-serien.

Der er foreløbigt lanceret otte Lego-sæt i Hidden Side-serien, og de har fået betegnelsen sæson 1, og der er planer om flere sæt. Men hvordan adskiller Hidden Side sig fra øvrige Lego-sæt?

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Pas på spøgelserne!

Hidden Side-sættene samles på lige fod med alle øvrige Lego-sæt, dog er det fair at sige, at der er blevet kælet ekstra meget for detaljerne hos Hidden Side. Når sættene er samlet, kan de transformere sig rent fysisk – fx kan toilettet få øjne, ben og hugtænder, skolen kan blive til et kæmpe monster og toget kan få mund og vinger. Der er en masse helt nye klodser opfundet til netop denne serie, og nye, seje minifigurer – mest fremtrædende hovedpersonerne Jack og Parker samt professor J. B.

Når du har samlet et sæt, kan du via den gratis app Hidden Side scanne sættet, og så kommer det yderligere til live med augmented reality. Der dukker en masse ”gloom” op, som du kun kan se på skærmen af din tablet eller telefon, og du skal nu samle det for at kunne kæmpe mod spøgelser og besejre sættets boss – men ikke uden at interagere med sættet, hvor du undervejs skal flytte figurer, dreje på ting osv. for at komme videre.

- Vi prøver hele tiden at få børnene til at hoppe frem og tilbage mellem sæt og app, så de ikke sidder med appen hele tiden, forklarer Murray Andrews.

Der er tale om en fuld spiloplevelse i appen, som faktisk også kan spilles i et vist omfang uden nogen sæt.

Pris og tilgængelighed: Lego Hidden Side kan købes i butikker og på nettet. Vejledende pris er fra 180 kr. til 1099 kr.

Jack er den ene af de to hovedpersoner i Hidden Side-serien... Pr-foto
... og Parker er den anden. De er begge videobloggere og temmeligt hårdføre, når de står over for de mange spørgelser, der har hjemsøgt hjembyen Newbury. Pr-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Fyn

Lærerstuderende savner undervisning

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce