Annonce
Nordfyn

Legetøjsbutik skifter kæde

Rie Maegaard skifter Legekæden ud med Kontur. Dermed får hun mulighed for at tilpasse udvalget til, hvad det er, der sælger på Nordfyn. Foto: Thomas Gregersen
Nyt år, ny kæde og nye muligheder er situationen for Rie Maegaard, der fra nytår har forladt Legekæden og er blevet en del af Kontur.

Bogense: - For kunderne kommer det kun til at betyde et lidt andet udvalg, men til gengæld bliver der nu 67 butikker rundt om i landet, hvor man kan bytte og indløse gavekort, fortæller Rie Maegaard, der er indehaver af den eneste deciderede legetøjsbutik på Nordfyn.

- Vi er nødt til at skære udgifterne stramt for at holde os i live, og med Kontur får jeg på mange måder min frihed tilbage til at indrette udvalget efter det, vi kan sælge her på Nordfyn. Det bliver, ligesom da jeg startede butikken for mange år siden, glæder hun sig over.

Hun lægger ikke skjul på, at det blandt andet er på grund af et voksende pres fra internethandlen og nye tider blandt danske børn, hun har taget beslutningen om at forlade Legekæden.

I dag er det svært at sælge ret meget legetøj til børn over seks år, fordi det efter den alder typisk er de elektroniske tilbud, der fanger opmærksomheden med telefon og iPad. Til gengæld vil Rie Maegaard fremover satse mere på de kreative tilbud til de større børn, mens der dog også stadig vil være alle de kendte mærker som for eksempel Lego og Schleich.

Annonce

Færre krav

I tøjafdelingen, der i dag går op til 16 år, vil butikken fremover sætte fokus på børn op til otte år, så der bliver bedre plads til lige præcis denne målgruppe.

- Børnene elsker jo stadigvæk at komme ind i sådan en god gammeldags legetøjsbutik, hvor de kan gå på opdagelse. Det er jo lidt en eventyrverden, og sådan vil jeg indrette det endnu mere, når jeg nu får selvbestemmelsen helt tilbage uden krav fra en kæde, siger Rie Maegaard.

I forbindelse med skiftet til Kontur vil der fra på torsdag blive holdt et ekstra stærkt udsalg, hvor der kan spares mange procenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Flotte fjordhuse i første parket

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce