Annonce
Erhverv

Legepladsrådgiver træt af udbudsloven:- Den skelner ikke mellem om det er toiletpapir eller legepladser

- Det er nok fordi kommunerne fattes penge, og derfor forsøger de, at finde en model, hvor de kan få mest for pengene, siger Palle Wøllekær om udbudsloven og tilføjer: - Men jeg tror ikke, det bliver billigere af det, det koster jo også en formue at udbyde tingene. Foto: Sugi Thiru
Det er en leg for Palle Wøllekær at lave legepladser. Men hvis der er noget, der kan spolere legen, så er det udbudsloven.

- Det handler ikke bare om at sælge et gyngestativ, men også om at have indflydelse på, hvor og hvordan det skal placeres, fastslår legepladsrådgiver og indehaver af Copla Legepladser ApS, Palle Wøllekær.

Han er glad for at arbejde i legepladsbranchen, men der er en ting, der gør ham frustreret og nogle gange giver ham lyst til at smide håndklædet i ringen.

- Det er helt forfærdeligt med de indkøbsaftaler og den udbudslov, vi har i dag, hvor man kun kigger på prisen, siger han.

- Udbudsloven skelner jo ikke mellem, om det er toiletpapir eller en legeplads, der skal købes.

Annonce

Flest redskaber for pengene

Dengang Palle Wøllekær selv startede med at lave legepladser, indgik man typisk i en længere proces med institutionerne, hvor man kiggede på, hvad man rent pædagogisk gerne ville opnå med udearealerne, før man i fællesskab bestemte, hvordan legepladsen skulle se ud.

- I dag bliver det bare sendt i udbud, og så handler det kun om, hvem der kan levere flest redskaber for pengene. Hele udviklingsprocessen er pillet ud, og det synes jeg er synd for vores børn, siger han.

Ifølge ham får legepladsvirksomhederne, der er eksperter på området, slet ikke mulighed for at præsentere deres ideer og erfaringer, fordi det udelukkende handler om at give det billigste bud på det forslag, som institutionen fremlægger.

- Jeg vil hellere vælges ud fra, at man kan byde ind med noget, end at man levere flest redskaber for pengene, siger Palle Wøllekær, som synes, at udbudsloven burde ændres, så der var mere frihed i den.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce