Annonce
Erhverv

Legepladsrådgiver træt af udbudsloven:- Den skelner ikke mellem om det er toiletpapir eller legepladser

- Det er nok fordi kommunerne fattes penge, og derfor forsøger de, at finde en model, hvor de kan få mest for pengene, siger Palle Wøllekær om udbudsloven og tilføjer: - Men jeg tror ikke, det bliver billigere af det, det koster jo også en formue at udbyde tingene. Foto: Sugi Thiru
Det er en leg for Palle Wøllekær at lave legepladser. Men hvis der er noget, der kan spolere legen, så er det udbudsloven.

- Det handler ikke bare om at sælge et gyngestativ, men også om at have indflydelse på, hvor og hvordan det skal placeres, fastslår legepladsrådgiver og indehaver af Copla Legepladser ApS, Palle Wøllekær.

Han er glad for at arbejde i legepladsbranchen, men der er en ting, der gør ham frustreret og nogle gange giver ham lyst til at smide håndklædet i ringen.

- Det er helt forfærdeligt med de indkøbsaftaler og den udbudslov, vi har i dag, hvor man kun kigger på prisen, siger han.

- Udbudsloven skelner jo ikke mellem, om det er toiletpapir eller en legeplads, der skal købes.

Annonce

Flest redskaber for pengene

Dengang Palle Wøllekær selv startede med at lave legepladser, indgik man typisk i en længere proces med institutionerne, hvor man kiggede på, hvad man rent pædagogisk gerne ville opnå med udearealerne, før man i fællesskab bestemte, hvordan legepladsen skulle se ud.

- I dag bliver det bare sendt i udbud, og så handler det kun om, hvem der kan levere flest redskaber for pengene. Hele udviklingsprocessen er pillet ud, og det synes jeg er synd for vores børn, siger han.

Ifølge ham får legepladsvirksomhederne, der er eksperter på området, slet ikke mulighed for at præsentere deres ideer og erfaringer, fordi det udelukkende handler om at give det billigste bud på det forslag, som institutionen fremlægger.

- Jeg vil hellere vælges ud fra, at man kan byde ind med noget, end at man levere flest redskaber for pengene, siger Palle Wøllekær, som synes, at udbudsloven burde ændres, så der var mere frihed i den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce