Annonce
Assens

Legeplads skal op i gear

Frøbjerg Bavnehøj. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Assens Kommune vil have en legeplads ved Frøbjerg Bavnehøj, der kan tiltrække folk udefra.

Frøbjerg: Først hed det en naturlegeplads, og det er det mål, der de senere år er styret efter.

Nu lægges der op til, at et større areal ved Frøbjerg Bavnehøj skal gøres til legeområde, og at der skal investeres i det, så det også vil vække opmærksomhed uden for kommunens grænser.

Udvalget for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune har besluttet, at benytte de 500.000 kroner, der var afsat til en natur- og temalegeplads i 2018 og 2019, til udarbejdelse af det nye projekt. I tankerne er fortsat en naturlegeplads, ikke til 500.000 kroner men til 10-12 millioner kroner. Det skal være et projekt, der får børn og voksne rundt i hele området, og som inddrager, leg, læring, historie og kultur.

Grønt Råd, der oprindelig fik idéen om naturlegepladsen, bakker op om det udvidede projekt, og også Naturstyrelsen, der ejer området, er positivt indstillet.

Med en halv million kroner til beskrivelse af projektet, håber udvalget at de øvrige millioner kan findes via fonde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce