Annonce
Kerteminde

Legeplads skal omdannes til bypark: - Vi vil skabe Mølleparken til glæde for hele byen

Hanne Nielsen og Line Møller Grønholdt er nogle af initiativtagerne til den forening, der vil omdanne den nedslidte legeplads i Mølleløkken til Mølleparken. Foto: Helle Nordström
Sidste år blev det foreslået at udstykke Mølleløkkens legeplads til byggegrunde. Det satte lokalområdet i gang, og nu er der en bypark på vej.
Annonce

Kerteminde:  - Mølleparken skal ikke bare være for os her i området. Det skal være en park, som alle byens borgere og turisterne har lyst til at besøge, forklarer Line Møller Grønholdt og Hanne Nielsen, medens de peger ud over Mølleløkkens lidt trætte legeplads, der skal forvandles til en bypark.

De er to af initiativtagerne til den nye foreningen Mølleparken, der har lagt billet ind på at få del i de 450.000 kroner, kommunen i næste måned skal fordele til etablering eller fornyelse af legepladser.

Firmaet Maxplay har tegnet oplægget til Mølleparken, der på plænen vil byde på aktiviteter til børn i alle aldre. Grafik: Maxplay

Sidste år blev det foreslået, at legepladsen skulle udstykkes til parcelhusgrunde. Det kom der aldrig noget ud af. Til gengæld blev forslaget afsæt til et helt nyt fællesskab i parcelhuskvarteret. Først var der et par stykker, der stak hovederne sammen, og efterhånden som ideen tog form, blev det til foreningen Mølleparken.

Legepladsen breder sig over 6000 kvadratmeter, hvoraf godt halvdelen består af et utilgængelig vildnis. Det hele skal nu omdannes til en bynær park med aktiviteter for alle aldre.

Plænen skal indrettes med nye legeområder med blandt andet klatrestativ og små trampoliner og en lille boldbane.

Annonce

Pris: En halv million kroner

- Vildnisset er faktisk Møllegårdens gamle have. Den gård, som hele kvarteret her er udstykket fra. Og rækken af træer, der deler vildnisset fra plænen med legeredskaber, det er gårdens gamle allé, fortæller Hanne Nielsen, der selv bor i det parcelhus, der ligger for enden af alléen.

I det nuværende vildnis skal der etableres en aktivitetssti, som også kørestolsbrugere kan benytte. Grafik: Maxplay

- I vildnisset skal vi have anlagt en sansesti, der både byder på fem aktivitetscentre og bænke, hvor man kan sætte sig. Stien bliver anlagt, så den også kan bruges af kørestolsbrugere, fortæller Line Møller Grønholdt.

Kørestolsbrugerne kunne blandt andet komme fra det nærliggende plejehjem Svanehøj, der ligesom Mølleløkkens børnehave og lokale dagplejere har været involveret i planlægningen.


- Det skal være en park, som alle kommer og bruger, og vi har allerede masser af planer med blandt andet loppemarkeder, fællesspisninger og juletræsfest.

Hanne Nielsen, Mølleløkken


- Det skal være en park, som alle kommer og bruger, og vi har allerede masser af planer med blandt andet loppemarkeder, fællesspisninger og juletræsfest. Desværre bliver det jo ikke til noget i år på grund af coronaen, men vi sætter et juletræ op, som de børn, der har lyst, kan hænge pynt på, fortæller Hanne Nielsen.

- Projektet vil løbe op i en halv million kroner, og vi skal selv skaffe halvdelen, selvom vi forhåbentlig får del i de kommunale legeplads-penge. Vi kommer til at bidrage med arbejdskraft, og så er vi i gang med at søge forskellige fonde, supplerer Line Møller Grønholdt.

Man kan følge projektet i Facebookgruppen Mølleparken. Man kan desuden melde sig ind i foreningen af samme navn - da det handler om fællesskab, er alle velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Annonce