Annonce
Odense

Legendarisk restaurant midlertidigt lukket: Ejer bevarer håbet

Restaurant Under Lindetræet Under er lukket for øjeblikket, da det endnu ikke er lykkes at finde en forpagter til den kendte restaurant. Ejeren er dog fortrøstningsfuld og det samme er den tidligere forpagter. Arkivfoto: Kim Rune
Tre måneder havde Restaurant Under Lindetræet til at finde en ny forpagter, inden den tidligere forpagter stoppede. Selvom restauranten ikke nåede deadline, er ejendommens ejer, Jes Petersen, fortrøstningsfuld.

I hjertet af det gamle Odense, hvor brosten fører én ind i en tidslomme, ligger en af Odenses mest ikoniske og velkendte restauranter: Under Lindetræet.

Det står der i hvert fald på skiltet på Ramsherred 2. Ser man ind ad vinduet, sker der dog ikke meget i køkkenet for tiden. Den 31. maj havde den daværende forpagter, kokken Brian Madsen, sidste arbejdsdag under den stolte restaurants fane. I midten af juni, er det stadig ikke lykkedes at finde én, der kan overtage stedet.

Det tager Jes Petersen, der ejer bygningen, ikke så tungt.

- Jeg må jo afvente, til der kommer en, der kan drive det. Jeg tager det lige nøjagtig, som det kommer, siger Jes Petersen.

Han fortæller, at der har været flere interesserede om buddet. Men ingen af de samtaler, som Jes Petersen har haft med mulige forpagtere, har ført til noget.

- Det er en kombination af, at der har været nogen interesserede, som jeg ikke syntes var de helt rigtige, og dem der så var de rigtige, har i sidste ende ikke været så interesserede, forklarer Jes Petersen.

Listen over, hvad man skal kunne som ny forpagter af Under Lindetræet, er ellers til at overskue.

- At man kan drive en forretning og lave noget mad, det er jo egentlig det vigtigste, siger Jes Petersen.

Under Lindetræet

Restaurant Under Lindetræet er en af Odenses ældste restauranter

Den 6. marts 2019 meldte den daværende forpagter, Brian Madsen, ud, at han stoppede efter 14 år. 1. juni startede han som kok på den sønderjyske Restaurant Bind i Aabenraa Kommune.

Brian Madsens adieu skyldtes ikke, at det gik dårligt for Under Lindetræet. Tværtimod, for på den seneste nytårsaften slog de deres rekord for mad ud ad huset med 400 kuverter på en aften. Restauranten var foruden sine skiftende eventyrmenuer kendt for en yderst velbespist brunch.

Bygningen på Ramsherred 2 blev bygget i 1771 og fungerede som privat bolig og rugbrødbageri frem til 1965, hvor det begyndte at huse restaurant.

Det skal nok lykkedes

Under Lindetræet har serveret mad for sultne gæster siden 1965. Gæster er kommet til Odense fra nær og fjern for at smage på maden i husets hyggelige omgivelser, og stedet har altid haft ry for at være et af de fornemme spisesteder i Odense. Om der skal pilles ved formlen, har Jes Petersen dog ikke taget stilling til.

- Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til, forklarer han.

Den tidligere forpagter af Under Lindetræet, Brian Madsen, var med i processen med at finde en ny forpagter, indtil han rykkede videre 31. maj. Han er dog ikke tvivl om, hvordan han vurderer Under Lindetræets fremtid.

- Jes skal finde den rigtige, og det skal nok ske. Jeg er stadig overbevist om, at det nok skal lykkedes. Men det er vigtigt, at vi finder de rigtige, som kan føre det videre med deres gode idéer, siger Brian Madsen.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have afleveret nøglen til en ny forpagter her den 1. juni. Men jeg er sikker på, at der nok skal komme nogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce