Annonce
Odense

Legendarisk pub er lukket - nye forpagtere søges

Air Pub i Kongensgade er lukket. Nu søger ejerne efter en ny forpagter. Det er dog ikke noget krav, at hverken navnet eller helikopteren på facaden skal føres videre. Foto: Erik Thomsen

Air Pub med den let genkendelige helikopter hængende over indgangen i Kongensgade er lukket. Ejeren efterlyser ny forpagter og er åben over for store forandringer.

Air Pub i Kongensgade 41 er lukket.

30. juni drejede det seneste forpagterpar, Leif og Lisbeth Kjærgaard, nøglen for sidste gang efter at have haft stedet lige under et år.

Nu efterlyser ejeren, Henrik Hagerup, en ny forpagter til den 343 kvadratmeter store restaurant, der har alkoholbevilling til klokken 5 om morgenen.

Efterlysningen kommer med et krav om et depositum på 150.000 kroner, hvis man er interesseret. Til gengæld er der ikke noget krav om, at stedet skal drives videre, som det er i dag. Heller ikke et krav om, at den let genkendelige helikopter, der er placeret lige over indgangen, fortsat skal hænge på facaden.

- Det er fuldstændig op til den eller dem, der ønsker at drive stedet videre, siger Henrik Hagerup.

Annonce

Planen at køre stedet videre

Han har ikke noget bud på, om det er den øgede konkurrence i midtbyen, der har fået de tidligere forpagter til at give op, men det er planen at køre stedet videre.

Henrik Hagerup stod frem til 2007 som forpagter af Restaurant Bondestuen på Sdr. Boulevard. Hans søster, Michele Hagerup, overtog i slutningen af 2008 forpagtningen af Bondestuen. Og for at slutte ringen til Air Pub, så var det deres far Viktor og moren Bente Hagerup, som fik den lidt skæve idé til et musikværtshus med luftfart som tema tilbage i 1988.

Idéen til at sætte en helikopter op på facaden kom netop fra Viktor Hagerup, der var pilot. Han fandt en tidligere sprøjtehelikopter, som tilbage i 1966 havarerede efter nærkontakt med telefonledninger i den midtjyske by, Brande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce