Annonce
Odense

Legendarisk pub er lukket - nye forpagtere søges

Air Pub i Kongensgade er lukket. Nu søger ejerne efter en ny forpagter. Det er dog ikke noget krav, at hverken navnet eller helikopteren på facaden skal føres videre. Foto: Erik Thomsen

Air Pub med den let genkendelige helikopter hængende over indgangen i Kongensgade er lukket. Ejeren efterlyser ny forpagter og er åben over for store forandringer.

Air Pub i Kongensgade 41 er lukket.

30. juni drejede det seneste forpagterpar, Leif og Lisbeth Kjærgaard, nøglen for sidste gang efter at have haft stedet lige under et år.

Nu efterlyser ejeren, Henrik Hagerup, en ny forpagter til den 343 kvadratmeter store restaurant, der har alkoholbevilling til klokken 5 om morgenen.

Efterlysningen kommer med et krav om et depositum på 150.000 kroner, hvis man er interesseret. Til gengæld er der ikke noget krav om, at stedet skal drives videre, som det er i dag. Heller ikke et krav om, at den let genkendelige helikopter, der er placeret lige over indgangen, fortsat skal hænge på facaden.

- Det er fuldstændig op til den eller dem, der ønsker at drive stedet videre, siger Henrik Hagerup.

Annonce

Planen at køre stedet videre

Han har ikke noget bud på, om det er den øgede konkurrence i midtbyen, der har fået de tidligere forpagter til at give op, men det er planen at køre stedet videre.

Henrik Hagerup stod frem til 2007 som forpagter af Restaurant Bondestuen på Sdr. Boulevard. Hans søster, Michele Hagerup, overtog i slutningen af 2008 forpagtningen af Bondestuen. Og for at slutte ringen til Air Pub, så var det deres far Viktor og moren Bente Hagerup, som fik den lidt skæve idé til et musikværtshus med luftfart som tema tilbage i 1988.

Idéen til at sætte en helikopter op på facaden kom netop fra Viktor Hagerup, der var pilot. Han fandt en tidligere sprøjtehelikopter, som tilbage i 1966 havarerede efter nærkontakt med telefonledninger i den midtjyske by, Brande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce