Annonce
Odense

Legendarisk koncertfilm er den perfekte opvarmning til Depeche Mode

Jannie Amsgaard Ebsen glæder sig til den første danske festivalkoncert med Depeche Mode på Tinderbox. Heldigvis kan ventetiden forsødes med "101"-koncerten i Café Biografen mandag 18. juni. Foto: Simon Staun

18. juni kan man se den legendariske Depeche Mode-koncert "101" i Café Biografen. Jannie Amsgaard Ebsen, der står bag arrangementet, håber, at andre fans har lyst til at se live-optagelsen på det store lærred og komme i stemning til Tinderbox-braget.

Da Jannie Amsgaard Ebsen kom hjem efter Depeche Modes seneste koncert i Danmark 9. januar, var hun stadig sulten efter mere. Dagen efter satte hun dvd'en på med den britiske gruppens legendariske koncert "101" i Pasadena Rose Bowl i Californien. Det gav hende en idé.

- Jeg har altid elsket den koncertoptagelse, og mens jeg så den, slog det mig, at det kunne være sjovt at se filmen på det store lærred sammen med andre Depeche Mode-fans. Mandag 18. juni er det præcis 30 år siden, koncerten foregik, og da Depeche Mode optræder blot 10 dage senere på Tinderbox, tænkte jeg, at man kunne vise filmen som den perfekte optakt, siger Jannie Amsgaard Ebsen.

Hun kontaktede Café Biografen for at høre, om de kunne se potentiale i idéen. Det kunne eventkoordinator Frederik Teglgaard, der siden har hjulpet med at stable et helaftensprogram på benene.

- Ud over at vise filmen kommer Tommy B. Kuhlmann fra Danish Electro og fortæller om bandets rolle som synthpop-ikoner. Han kender en masse sjove anekdoter om bandet, som jeg glæder mig til at høre. Jeg kan ikke være den eneste Depeche Mode-fan, som har lyst til at fejre "101"- jubilæet, siger Jannie Amsgaard Ebsen.

"101"

"101" er et livealbum med og en dokumentarfilm om Depeche Mode. Omdrejningspunktet er koncerten i Pasadena i Californien 18. juni 1988 på Rose Bowl-stadionet, hvor der var 60.000 tilskuere.

Det var koncert nummer 101 på deres turné "Music For the Masses". En motorvej omkring Pasadena har også nummeret "101" - deraf navnet på albummet.

Det er det tidligere medlem af Depeche Mode, Alan Wilder, der krediteres for opfindelsen af navnet.

Koncertfilmen indeholder ikke hele koncerten, da filmen til at begynde med var tænkt som en dokumentar om bandet og de mange fans, der fulgte med dem rundt i USA.

Jannie Amsgaard Ebsen glæder sig til den første danske festivalkoncert med Depeche Mode på Tinderbox. Heldigvis kan ventetiden forsødes med "101"-koncerten i Café Biografen mandag 18. juni. Foto: Simon Staun

Depeche-debut i Valby-Hallen

Koncerten i Pasadena var nummer 101 på "Music For the Masses"-turnéen i 1987 og 1988 - deraf navnet - og selv om Depeche Mode har givet mange hundrede - hvis ikke flere tusind - koncerter siden, er den kendt for sin særlige nerve.

- Nu har jeg kun oplevet koncerten på mit tv, men jeg fornemmer alligevel, at der opstår noget magisk, som er svært at sætte ord på. Selv om jeg sidder i min sofa, mærker jeg en særlig intensitet, som rammer mig hver eneste gang, siger Jannie Amsgaard Ebsen.

Hun begyndte at høre Depeche Mode i slutningen af 1980'erne, men oplevede først en koncert med Depeche Mode i 1998 i Valby-Hallen, hvor der var 14.000 tilskuere. Den debut sad i kroppen mange dage efter.

- Den første koncert er altid noget særligt, men de efterfølgende gange har oplevelsen også siddet i kroppen længe efter, siger Jannie Amsgaard Ebsen, som købte dvd'en med Pasadena-koncerten, da den udkom på dvd i 2003.

Hun har ikke tal på, hvor mange gange hun har set den siden.

- Jeg har set den med jævne mellemrum uden at kunne præcisere, hvor ofte det er. Det er i hvert fald nogle gange om året. Så det er blevet til en del gange siden 2003, konstaterer hun.

Jannie Amsgaard Ebsen glæder sig til den første danske festivalkoncert med Depeche Mode på Tinderbox. Heldigvis kan ventetiden forsødes med "101"-koncerten i Café Biografen mandag 18. juni. Foto: Simon Staun
Annonce

Forventer et brag i Odense

Det er Jannie Amsgaard Ebsens dvd, som afspilles i Café Biografen. Og hun lover, at der er passet godt på den gennem årene.

- Jeg plejer at passe godt på mine ting og især min samling af dvd'er med live-koncerter. Som noget af det første var jeg inde og aflevere dvd'en til Frederik Teglgaard og hans kollegaer på Café Biografen, så de kunne tjekke, at der ikke var ridser på den. Jeg er sikker på, at det bliver en stor oplevelse at se filmen på et kæmpe lærred og med et ordentligt lydsystem. Det hjælper sikkert også på stemningen, at der er andre fans i salen, som brænder lige så meget for Depeche Mode. Forhåbentlig kan vi få lokket dem frem fra alle krogene, siger Jannie Amsgaard Ebsen og smiler.

Selv om hun er tilflytter, fryder hun sig over, at Depeche Mode optræder i hendes by.

- Det er kæmpestort for Odense, at den første festivalkoncert nogensinde med Depeche Mode i Danmark afholdes her. Jeg har efterhånden været til syv Depeche Mode-koncerter og glæder mig vildt til at se, hvordan de fungerer udendørs. Det bliver spændende at se, om de kan skabe samme intense stemning i Tusindårsskoven, som de har formået i blandt andet Parken, Forum Horsens og senest Royal Arena. Men "101" var jo en udendørs koncert, så jeg er ikke i tvivl om, at det bliver et brag af en koncert, siger Jannie Amsgaard Ebsen.

30-års jubilæum for Depeche Modes "101" på Café Biografen mandag 18. juni klokken 20.30 til 22.57. Køb billetter på www.cafebio.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Assens

Teststed løb tør for lyntest, fortæller Karina. Driftsdirektør afviser: - Det kan jeg simpelthen ikke tro på

Annonce