Annonce
Sydfyn

Legede politibetjent: Beruset mand standsede bil

Fyns Politi gav onsdag aften en bøde til en mand, der udgav sig for at være politibetjent. Foto: Michael Bager
Onsdag aften havde en mand i Svendborg centrum fået lyst til at lege politibetjent, og standsede biler for at tjekke kørekort. Hændelsen blev meldt til politiet, og manden er sigtet.
Annonce

Svendborg: Onsdag aften kl 21.27 fik Fyns Politi i Svendborg en mystisk melding. På Klosterplads gik en mand rundt og udgav sig for at være civil politibetjent.

Manden standsede en bil med to personer i og lyste ind i bilen med en lommelygte. Til personerne i bilen fortalte han, at han var fra civilpolitiet og gerne ville se førerens kørekort.


Hvis ikke manden betaler sin bøde, så ender sagen for retten


Føreren af bilen rakte manden sit kørekort, men begge personerne i bilen fandt hele situationen en kende underlig – særligt fordi manden virkede beruset og muligvis påvirket af narkotika.

- De kontakter derfor politiet, der sender en bil mod Klosterplads, fortæller Christian Billesø, politikommissær ved Fyns Politi i Svendborg.

Indtil politiet kom, holdt føreren af bilen og medpassageren øje med manden, som gik ind på værtshuset Den Høje Stue i Frederiksgade. Her fandt politiet ham, og han blev sigtet for at have ladet som om, han var fra politiet.

Det må man nemlig ikke. Ifølge Straffelovens paragraf 130 er det strafbart at lade, som om man er politibetjent, når man ikke er det: ”Den, som udøver en ham ikke tilkommende offentlig myndighed, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.” Manden nægter sig skyldig.

- Hvis ikke manden betaler sin bøde, så ender sagen for retten, siger Christian Billesø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce