Annonce
Navne

Legebarn og forretningsmand

Stifteren af Kompan Tom Lindhardt er død, 72 år.
Annonce

DØDSFALD: Tom Lindhardt var først og fremmest et kreativt legebarn. Men det var egenskaber, der også gjorde ham til businessmand og mangemillionær.

Stifteren af Kompan døde, 72 år gammel, i sit hjem den 24. december.

Kunsten fyldte Tom Lindhardts liv allerede i barndomshjemmet på Godthåbsgade i Odense. Faren var formand for kunstforeningen på Wittenborg og tog ofte lille Tom med ud for at besøge fynske kunstnere.

Han blev dog uddannet som urmager, inden penslen og de skæve ideer for alvor kunne blive hans levevej. Det skete for alvor, da han fandt ud af stiksavens muligheder og skabte "Spilophønen" - et kulørt vippedyr til børn. Sammen med forretningsmanden Hans Mogens Frederiksen skabte han Kompan i 1970.

Det, som startede med leg med stiksav og plader, udviklede sig til et fynsk industri-eventyr. Virksomheden blev mere og mere international efterhånden som vippedyr og andre kulørte legeredskaber åd sig ind på eksportmarkederne. I 1986 gik Kompan på Fondsbørsen, og 10 år senere købte Lego sig ind i Kompan.

Tom Lindhardt solgte ud af sine aktier i Kompan gennem årene, men var aktiv i bestyrelsen helt frem til 2004, da han havde fået en blodprop i hjernen.

Selv om Tom Lindhardt altid betegnede sig selv som legebarnet i forretningen Kompan, så var han en dygtig sælger. Og selv om han betegnede sig selv som talblind og uinteresseret i penge, så gjorde hans ideer og Kompan ham til mangemillionær.

Han fortsatte i det kunstneriske spor, efter han havde sluppet Kompan. Blandt andet har han udstillet 200 af sine værker i et pakhus på Odense Havn.

Tom Lindhardt boede med sin kone Anne-Marie Bagger skiftevis i deres tre hjem i Odense, på Avernakø og på Mallorca.

Tom Lindhardt efterlader fem børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce