Annonce
OB

Satsede for voldsomt: Leeuwins erfaring svigtede

OB-keeper Oliver Christensen raser ud på målstolpen efter sit drop til 3-1 til Lyngby. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019)
OB var mirakuløst kommet tilbage efter et Oliver Christensen-drop i Lyngby, men så satsede Ramon Leeuwin for voldsomt.

FODBOLD: Da hele Lyngby Stadion svømmede i begejstringens bad over Patrick da Silvas sejrsmål to minutter ind i overtiden, skældte og smældte Bashkim Kadrii ned mod den hollandske veteran Ramon Leeuwin, der glemte det meste af, hvad han lærer andre i den afgørende duel mod da Silva.

Hollænderen var sidste mand, men valgte at forsøge at tackle da Silva og det gik galt. Leeuwin burde have bakket og ventet på hjælp fra kammeraterne, men kvajede sig. Og så vandt Lyngby fortjent, selv OB viste moral ved at reparere på Oliver Christensens kæmpedrop på Rezan Corlus frisparksmål til 3-1 tolv minutter før tid og komme tilbage til 3-3.

Med fem minutter tilbage det ene point i hus kiggede anfører Janus Drachmann ud på Jakob Michelsen, der beordrede sine folk fremad. Det skate også turbulens i Lyngby-feltet, indtil Leeuwin traf en fatal beslutning.

OB havde fået både Bashkim Kadrii og Jens Jakob Thomasen klar til kampen og Jakob Michelsen byttet Alexander Juel Andersen ud med den offensivt stærkere Oliver Lund på højre wingback.

Efter et par tvivlsomme præstationer dukkede tuneseren Issam Jebali for tredje gang i træk op i holdopstillingen, og her havde trænerklanen vist set rigtigt.

Jebali virkede fra start ivrig og i mere drev end tidligere set og efter præcis 14 minutter uden en chance i kampen, trak tuneseren pludselig skarpt ind i feltet forbi en modstander og drejede med sit venstreben bolden helt op i krogen, hvor edderkoppen forhåbentlig havde hanket op i kufferten og sit spindelvæv. 0-1. Et klassemål.

- Av, av for en kasse, kunne man høre Jakob Michelsen sige samtidig med, at han rystede hånden.

Det burde have givet OB ro, men Lyngby smed tøjlerne og lynhurtige André Riel og den teknisk stærke Gustav Marcussen viste tænder. OB gav et hjørnespark, som Rezan Corlu smed mod bageste stolpe, hvor Ramon Leeuwin "tabte" stopperen Nicolai Geertsen, der helt udækket kom stormende og pandede bolden i mål, mens Oliver Christensen virkede paralyseret på stregen.

Ulykkerne fortsatte for et tøvende og tungt agerende OB-forsvar, der ikke fik clearet boldene ordentligt. En meget veloplagt André Riel lod bolden droppe af på sit lår for så at droppe bolden op i hjørnet til 2-1 til værterne.

Det skal midt i den hæsblæsende fortælling bemærkes, at Kadrii ved 1-0 til OB var alene med målmand Thomas Mikkelsen, der kom godt ud og lukkede ned for OB'erens dårligere højre ben.

Men ellers var det en periode, hvor Jens Jakob Thomasen og Janus Drachmann var svært i undertal centralt på banen mod de meget mere vævre og viltre små Lyngby-folk, og det var billigt sluppet kun at være en pind ned halvvejs.

Annonce

Kampen Kort

Superligaen, Lyngby-OB 4-3 (2-1)

Mål: 0-1 Issam Jebali (15) trækker forbi en modspiller og trækker ind i feltet fra højre og hamrer bolden op i allerfjerneste krog, 1-1 Nicolai Geertsen (28) header uhindret Rezan Corlus hjørnespark i mål, 2-1 André Riel (37) sparker fra 20 meter en dårlig OB-clearing op i hjørnet, 3-1 Rezan Corlu (78) drejer bolden op mod hjørnet, hvor Oliver Christensen fumler bolden ind, 3-2 Bashkim Kadrii (82) lægger bolden behersket ind ved stolpen efter et hjørnespark, 3-3 Mathias Greve (85) sætter indersiden på Sander Svendsens flade centring, 4-3 Patrick da Silva (90+2) sætter helt fri bolden op ad den ene stolpe.

Advarsler: Jens Jakob Thomasen, OB (36), Marcel Rømer, Lyngby (62), Thomas Mikkelsen, Lyngby (84).

Lyngby: (3-5-2) Thomas Mikkelsen - Kevin Tshiembe, Nicolaj Geertsen (59. Magnus Hee Westergaard), Frederik Winther - Lasse Fosgaard, Kasper Enghardt, Rezan Corlu (81. Emilio Simonsen), Marcel Rømer, Patrick da Silva - Gustav Marcussen (66. Emil Kornvig), André Riel.

OB: (3-4-3) Oliver Christensen - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund - Oliver Lund (76. Anders K. Jacobsen), Jens Jakob Thomasen (59. Moses Opondo), Janus Drachmann, Jacob Barrett Laursen - Issam Jebali (84. Mathias Greve), Bashkim Kadrii, Sander Svendsen.

Bedste spillere: Lyngby: Rezan Corlu OB: Bashkim Kadrii

Dommer: Aidin Uslu - karakter: 4

Tilskuere: 4.046

Næste kamp: Mandag 25. november kl. 19.00, OB-FC Midtjylland

Svendsen til Skodsborg

Men OB kom stærkt ud i de første minutter efter pausen. Kadriis indbyrdes forståelse med Sander Svendsen resulterede i en helt åben chance til nordmanden, der uvist af hvilken årsag nærmest sparkede bolden helt over til Skodsborg Badehotel.

Lyngby lurede på omstillinger. Den iltre Rezan Corlu kørte noget rundt med Ramon Leeuwin og kom fri, men afslutningen var ringe. Lidt efter gav Moses Opondo bolden til en modstander og Marco Lund måtte kaste sig på kanten af et straffespark for at bremse uhyrlighederne.

Moses Opondo faldt aldrig ind i spillet. Men Lyngby-folkene kunne også levere naivt materiale.

Ved et hjørnespark lod Lyngby-forsvaret nærmest Bashkim Kadriis frygtede venstreben stå som ved en udstilling. Så klappede Kadrii-foden ind til 3-2.

Og så gav indskiftningen af Mathias Greve pote. Han var efter mange trange måneder på bænken tæt på at blive halv matchvinder med sin udlignende inderside på Sander Svendsens pasning til 3-3.

Men så brast korthuset, og set over hele kampen var OB's nederlag i ikke hen i skoven, når man så tilbage på en første halvleg, hvor fynboerne for ofte kom for sent til de vævre værter.

Karakterer til OB

Oliver Christensen 02

Ramon Leeuwin 02

Jeppe Tverskov 4

Marco Lund 4

Oliver Lund 02

Issam Jebali 4

Janus Drachmann 02

Jens Jakob Thomasen 02

Jacob Barrett Laursen 4

Sander Svendsen 4

Bashkim Kadrii 7

Oliver Christensen taber Rezan Corlus frisparksbold ind i målet. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019)
Patrick da Silva har scoret til 4-3 for Lyngby to minutter ind i overtiden efter en fejl af Ramon Leeuwin. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019)
Issam Jebali fik oprejsning med sit mål til 1-0 for OB, som dog ikke høstede noget på den bedrift. Jeppe Tverskov fejrer tuneseren. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019)
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce